Аромат на козунак в новия епизод на „Вкусът на България“ – в събота от 11 ч. по bTV

Pinterest LinkedIn +

Селата Крушаре и Панаретовци посрещат Мария Жекова с уникални ястия от миналото

Великден е празник с аромат на козунаци и бадеми. Тази събота от 11:00 ч. по bTV водещата на „Вкусът на България“ Мария Жекова ще срещне зрителите с жени, известни в сливенския регион като майсторки на козунаците. Домакините й ще покажат пред камерата какви са тайните на приготвянето на вкусни козунаци на пещ. С песен на уста те ще приготвят цели 17 козунака – кой от кой по-красив, ароматен и вкусен.

На гости в село Панаретовци Мария ще бъде посрещната от отрупана маса с традиционни ястия от миналото като туршия от зелени сливи и люти чушки, месеница (питка със сирене), меденик (питка с мед), сладък булгур, „пияни праскови“ и сушени сливи.

Преди това, екипът на предаването ще посети международния фестивал „Кукерландия“ в Ямбол и ще разбере повече за историята му.

„Вие пазите култура, не само кулинария“, ще обобщи водещата пред домакините си от село Крушаре и Панаретовица по време на съботното приключение.

Гледайте „Вкусът на България“ в събота, на 15 април, от 11:00 ч. по bTV.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.