Арестуваха Надежда и Мария от "Pussy Riot" в Сочи (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Проблемите на Надежда Толоконникова и Мария Альохина от Pussy Riot с руските власти продължават, въпреки че наскоро бяха амнистирани след 2 години затвор.

Проблемите с руските власти на Надежда Толоконникова и Мария Альохина от пънк групата "Pussy Riot" продължават, въпреки че наскоро бяха амнистирани след 2 години затвор.

Двете пънкарки са арестувани на 16 февруари в Сочи, където се провеждат Зимните олимпийски игри. Надежда и Мария са били в курортното градче и са изпълнили песента "Putin Will Teach You How to Love Their Homeland", а освен това са протестирали срещу корупцията по време на големия спортен форум и са говорили пред обществеността за ужасните условия в затвора и потискането на човешките права там.

Това е станало повод момичетата от "Pussy Riot" да бъдат качени в полицейски ван, а като официална причина за задържането им е посочена "кражба на вещи в хотела, където са отседнали". След това са били разпитвани в ареста цели 10 часа, преди да бъдат освободени.

"С нас се държаха по същия начин, както с всеки, който се опитва да критикува властите по време на олимпиадата. В Сочи третират добре гостите и атлетите, но не и тези, които организират протести", обясни впоследствие Надежда Толконникова.


Сподели.