Apple представи новия iPad, таблетът излиза на пазара на 16 март (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Apple представи следващото поколение таблет iPad, което ще се появи на пазара на 16 март и ще може да бъде закупено на цени между $499 и $899 според капацитета на включената в устройството памет и вида на мобилната връзка.

Новият iPad притежава 9.7-инчов сензорен екран Retina (сходен с този на iPhone 4) с двойно по-висока разделителна способност от тази на iPad 2 - 2048 x 1536, позволяващ изобразяването на още по-ярки и контрастни цветове – според Apple наситеността на цветовете при Retina е 44% по-голяма от тази при iPad 2.

Процесорът на устройството също е нов и съответно по-бърз, притежавайки четириядрен A5X графичен чип, а задната, пет-мегапикселова iSight камера може да снима видео в HD формат 1080p. Очаква се животът на батерията да е съизмерим с този на предишния iPad модел – около 10 часа (9 часа при активирана 4G LTE мобилна връзка за високоскоростен обмен на данни и широколентов достъп до интернет).

Новото устройство е с малко по-голямо тегло от това на iPad 2 – 0.635 кг и ще се предлага в стандартните два цвята – черен и бял, с хардуерно пространство от 16GB, 32GB и 64GB, като цените на WiFi и 4G моделите ще започват от $499 и $629, съответно.

Същевременно цените на WiFi и 3G моделите на Pad 2 стават по-ниски - $399 за първия и $529 за втория, бе съобщено по време на официалната презентация на новия iPad на пресконференцията на Apple в Yerba Buena Center for the Arts в Сан Франциско (мястото, където бяха обявени iPad и iPad 2 през 2010 и 2011 г.).

В нея взеха участие и Epic Games – производителят на хитовата iOS ролева поредица Infinity Blade. Второто заглавие от нея излезе през декември миналата година, а третото, Infinity Blade: Dungeons, демонстрирано в рамките на събитието, предстои да се появи и ще бъде оптимизирано за новия iPad.

Представяйки устройството, вицепрезидентът на маркетинговия отдел на Apple, Фил Шилър, изтъкна преимуществото му като памет и резолюция пред Xbox 360 и PlayStation 3. Наследилият поста изпълнителен директор на компанията от Стив Джобс Тим Шафър пък обяви, че само през последното тримесечие на 2011 г. са продадени 15.4 млн. iPad таблета – "повече, отколкото е продал кой да е PC производител".

Преди броени дни Apple обявиха, че от старта на App Store преди три години до момента, iOS потребителите са свалили над 25 млн. игри и приложения за устройствата с марката на компанията. Инвестициите, направени от нея в производството на развлекателно съдържание, възлизат на $4 милиарда, резултатът от които е 585 000 заглавия в App Store – с над 100 000 повече от тези, налични в Android Market.


Сподели.