Apple най-после създаде свой профил в Instagram

Pinterest LinkedIn +

Apple вече има свой официален профил в социалната мрежа Instagram, където публикува снимки, направени с iPhone.

Кампанията се нарича "поглед през обектива на потребителите на iPhone по света". Всеки албум включва видео слайдшоу със снимки и клип, описващ фотографиите. Apple насърчава и други потребители на Instagram да се включат в кампанията чрез хаштаг #ShotoniPhone.

Всъщност технологичният гигант поддържа и други профили в Instagram, свързани с Apple Music, iTunes, Beats 1, iBooks, Carpool Karaoke и дори Planet of the Apps. До този момент обаче не съществуваше профил, който да показва кадри, заснети с iPhone, а възможностите на камерите са съществена част от маркетинга на компанията. От друга страна Instagram, като водещо приложение за споделяне на снимки за почти всеки потребител на смартфон, изглежда най-логичното място за тяхното споделяне.

Вероятно причината Apple да създаде свой профил в Instagram точно сега е напрежението между двете компании от преди няколко години. Припомняме, че вицепрезидентът на маркетинга на Apple Фил Шилер изтри личния си профил от Instagram през 2012 г., след като приложението стартира на Android.

Днес социалната мрежа Instagram, която е собственост на Facebook, има около 700 милиона активни потребители месечно. Платформата е изключително популярна най-вече сред потребителите, които имат желание да демонстрират визуалните възможностите на своите смартфони.

Сподели.