"Аполония 2012" започва на 30 август, Белослава с награда за цялостен принос

Pinterest LinkedIn +

Между 30 август и 9 септември в гр. Созопол ще се проведе 28-мото издание на фестивала "Празници на изкуствата Аполония", който събира на едно място музиканти, художници, артисти, писатели, поети и хора на изкуството. И тази година програмата включва богат избор от събития за всеки вкус.

Музикалните концерти ще бъдат открити на сцената на Амфитеатъра от оперната прима Александрина Пендачанска, която ще си партнира с виртуозния пианист Людмил Ангелов на 31 август.

Там ще се проведат още и концертите на Ангел Заберски Биг Бенд "Брас асоциация", фолклорен танцов театър "Найден Киров" от Русе със специалното участие на Камен Донев, Васил Петров, Акага с Любо Киров, Мариана Попова и Дани Милев, Acustic Beatles Project Добрин Векилов, ирландската група Dublin Gospel Choir, както и на Белослава. На откриването на фестивала тя ще бъде удостоена със специалното отличие на ОББ за приноса си в българската музика през последните две десетилетия.

Музикални концерти по време на фестивала ще се състоят на още две места - в Археологическия музей на Созопол и Клуб ОББ, а сред останалите изпълнители, включени в програмата, са Мария Елена Инфантино (Италия) и Георги Славчев с пърформанс, посветен на Едит Пиаф, струнен квартет "Фрош", китарното дуо Цветан Недялков и Веско Койчев, Хилда Казасян заедно с Живко Петров, Михаил Йосифов, Милен Кукошаров и Христо Йоцов, джаз триото Педро Негреску (Румъния), Стийв Хамилтън (Великобритания), Христо Йоцов, Милица Гладнишка, квартет "Ева", TRI O FIVE и Камелия Воче.

Изборът на театрални постановки също е богат, като те ще се играят на сцената на читалище "Отец Паисий". На Аполония няма да липсват и прожекции за любителите на седмото изкуство, които ще се провеждат в киното на читалището, а пък Художествената галерия в Стария град ще бъде домакин на 3 изложби и 17 представяния на книги и литературни четения.

Информация и билети за всички концерти от програмата на "Аполония 2012" 

Церемонията по откриването на фестивала ще бъде излъчена на живо по

БНТ1 и БНТ Свят от 20:45 ч. Всеки ден в сутрешното предаване на БНТ "Денят започва с култура" ще бъдат представяни най-интересните събития от културния форум на живо от мястото на събитието.

Гледай видео с Белослава >>


Сподели.