Анимационерите

Pinterest LinkedIn +

Анимационерите се събират през февруари 1997 година и са единодушни по отношение на музиката си - не искат тя да бъде рамкирана и стилово определяна, а претендират за индивидуалност и експериментаторство, в подкрепа на които безспорно се явяват и сценичните изяви, и клиповете на групата.

Като най-обща характеристика се откроява electro-alternative звученето, а като тенденция – иновативният поп. Тяхна е идеята за създаването на организацията “Жълта музика”, в която членове са били групите Остава, Уикеда и Блуба Лу.

През 2004 година, двама от членовете на групата -  фронтменът Георги Згуров - Гурко и Петър Борисов, създават свой страничен проект, наречен Мфортно Диско.

В топ 5 на любимите анимации на Анимационерите са: "Cow&Chiken", "Sheep in the Big City", "Samurai Jack", "Two Stupid Dogs" и "Чоко и Боко" на Румен Петков.

http://www.animacionerite.com/

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.