Angelina Jolie става гражданка на Камбоджа

Pinterest LinkedIn +

Холивудската актриса Анджелина Джоли (Angelina Jolie) е получила камбоджанско гражданство, съобщава BBC. Жестът идва в знак на признателност за дейността й по опазването на околната среда в страната.

На Джоли, която осинови камбоджанско момченце през 2002 г., е било предложено камбоджанско гражданство по време на последното й посещение в страната през 2004 г. Тогава звездата е казала, че била възхитена от предложението. Миналата седмица е станало ясно, че на 31 юли т.г. крал Нородом Сиамони (Norodom Sihamoni) е подписал кралски указ, чрез който одобрява присъединяването на Анджелина като поданик на Камбоджа.

"Това е нещо, което си мечтаем да й предложим от доста време", казва Mounh Sarath, председател на камбоджанското сдружение Vision in Development.

Джоли се е зарекла да даде $5 милиона (£3.2 милиона) за изграждането на резерват за диви животни в северозападната провинция Батамбанг. Наскоро тя си е купила и къща там.  Но според г-н Sarath актрисата заслужава да получи гражданство "не заради парите, които е дарила, а заради доброто й сърце и любовта й към народа на Камбоджа."

Сподели.