Ананас експрес (Pineapple Express)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 107’
Режисьор: Дейвид Гордън Грийн
Сценарий: Сет Роуджен, Еван Голдберг
С участието на: Сет Роуджен, Джеймс Франко, Гари Кол, Бил Хедър, Амбър Хард, Нора Дън, Роузи Перес и други.
Комедия, криминален, английски

Комедията "Ананас експрес" е поредният успешен проект на продуцента Джъд Апатоу ("Доведени братя"). Историята е режисирана от младия Дейвид Гордън Грийн („Снежни ангели”), а сценарият е дело на тандема Сет Роуджен и Еван Голдберг, които постигнаха завиден комерсиален успех с предишния си скрипт за "Супер яки". Двамата са и изпълнителни продуценти на комедията, като Роуджен дори изпълнява и една от главните роли.

В останалия каст се открояват имената на актьорите Джеймс Франко ("Спайдърмен"), Гари Кол (сериала "Отчаяни съпруги"), Бил Хедър ("Позабременяла") и Роузи Перес ("Пердита Дуранго"). Цензурата в много държави забрани прожекцията на комедията за лица под 18 г., като думата "fuck" се използва точно 180 пъти във филма.

Животът на Дейл Дентън (Сет Роуджен) тече бавно и безгрижно, защото всичко за него се свежда до пушенето на трева и разговори за нейната полза. Дейл често се обажда в местните радиостанции, за да го чуят и останалите колко е полезна тревата. Един ден обаче неговото спокойствие е сериозно застрашено, когато става неволен свидетел на убийство. То е извършено от мафиота Тед Джоунс (Гари Кол) и корумпираното ченге Карол (Роузи Перес).

В паниката си Дейл изпуска на местопрестъплението пликчето с тревата, което наскоро е купил. За негово съжаление, тя е от специалния сорт "Ананас експрес", която мафиотите проследяват до местния дилър Сол (Джеймс Франко). По този начин Дейл и Сол стават мишени за подземния свят, които имат за цел да премахнат свидетелите на убийството. Двамата изпадат в истинска параноя и имат само няколко часа, за да измислят как да се спасят от сигурна смърт.

Официален сайт:
http://www.sonypictures.com/movies/pineappleexpress

Сподели.