Amityville Horror - ужаси по действителен случай

Pinterest LinkedIn +

Римейк на култовия филм на ужасите от 1979 г. “Amityville Horror” излиза по световните екрани на 15 април. Сценарият му е по смразяващата история, описана от Джей Ансън, за която се твърди, че е истинска. Книгата се превръща в 10-милионен бестселър, но за истинността й се спори години наред.


На 14 ноември 1974, обезумяло телефонно обаждане отвежда полицията в дома на семейство ДеФео. Посреща ги зловещата картина на масово убийство. Цялото семейство е мъртво, застреляно в съня си с 35-калиброво оръжие. Роналд ДеФео се признава за виновен в убийството на родителите, братята и сестрите си и твърди, че “гласовете” са го накарали да го извърши.

Една година по-късно Джордж и Кати Луц се преместват в къщата с трите си деца, мислейки, че ще я превърнат в дома на мечтите си. Семейството остава в призрачната къща едва 28 дни, през които е тероризирано от силите на злото. Случката със Луц е една от най-кошмарните в историите за къщи, обладани от духове, с твърденията, че наистина се е случила!

Първото й филмиране, с участието на Джеймс Бролин (James Brolin) и Марго Кидър (Margot Kidder) и номинация за Оскар за оригинална музика, се определя като култово от най-заклетите любители на жанра.

Настоящия филм е продуциран от Майкъл Бей (Michael Bay - "Bad Boys" 1 и 2, "Pearl Harbor", "Armageddon"), който решава максимално да се придържа към оригиналния сценарий и към книгата на Ансън. Екипът му се среща се с хора, свързани по някакъв начин със случилото се и проучва допълнителни детайли.

Линията, върху която сценаристът Скот Косар (Scott Kosar, "The Machinist" и хорър-хита "The Texas Chainsaw Massacre") се фокусира е връзката между Рони ДеФео и Джордж Луц, и как злите духове в къщата повеждат Джордж по пътя, довел убиецът до неговата участ.

"Amityville Horror" е кино-дебют на режисьора Andrew Douglas (Андрю Дъглас), след дълги години в рекламната индустрия. Дъглас е човекът зад камерата в кампаниите на Nike, Coca Cola, Volvo, Microsoft, музикални видео-клипове и др.

Намирането на подходяща къща отнема може би най-много време и е свързана с редица перипетии, но след намесата на интериорните дизайнери придобива желания вид и внушение, напомняйки до голяма степен оригиналното здание.

В избора си за главната роля – тази на обладаният от демонични сили любящ съпруг и баща Джордс Луц, продуцентите отново се изправят пред предизвикателство. Концепцията им изисква актьорът да не се е снимал в подобно амплоа и да е достатъчно млад, за да се въплъти възможно най-достоверно в ролята на Луц, чиято възраст е била едва 28 години.

Когато се срещат с Райън Рейнолдс (Ryan Reynolds), един от най-търсените актьори в Холивуд, идеята да възложат ролята на лице, свързано предимно с комедийния жанр им се струва особено свежа. Филмографията му включва филми като “Two Guys and a Girl”, “Panic”, “Buying The Cow” и “Blade: Trinity”, а личният му живот - годеж с Аланис Морисет.

Официален сайт на “Amityville Horror”: http://www.amityvillehorrormovie.com
Сподели.