Американска сока-реге банда ще свири утре в "Сцена За Авторска Музика" О!Шипка

Pinterest LinkedIn +

Изненадите в столичния клуб О!Шипка продължават! След като сензационно се разбра, че немските пънк легенди Die Toten Hossen ще свирят в клуба в края на месец май, стана ясно че съвсем инцидентно, утре - 24.04.2004 - събота, в О!Шипка ще свири американската реге-сока банда Temple Yard!Вход: 4 лв. Начален час: обичаен!


Temple Yard са създадени от пет момчета, събрани от нестихващата си любов към прогресивната реге - музика и израстват от относително успешната група Christafari.Намирайки своя определена ниша с френетичната си сплав от реге и “сока”, в смес със всичко, от хард-рок до фънк, Темпъл Ярд нахално вървят по стъпките на легендарни групи като Third World и Black Uhuru. По-нататък често биват определяни като реге-еквивалента на групи като 311 и No Doubt.

"Идеята е да се радваме на музикалния свят, който е в разрез със стереото в къщи. Ние слушаме различни стилове, защото ги обичаме и се влияем от тях" - казва харизматичния им фронтмен .

Групата е създадена през 1998 г. появава се на реге - сцената, свирейки с световно известни имена като Jimmy Cliff, Inner Circle и Steel Pulse. Техния едноименен първи албум от 1999 г. е на седма позиция в реге класацията на Billboard, още през първата седмица на излизането си и са определени от критиката като "група, която трябва да бъде видяна" за 1999г., редом с величия, като Yo Yo Ma.
По време на световното си турне през 1999-2000 г., свирят в Африка, Ямайка, Холандия, а на Хаваите изнасят 13 концерта за 10 дни.

Те образуват горещи вълни, независимо дали свирят в кварталния ви бар, на реге - партита или на музикални фестивали и правят музика “без извинение”. Целта им е да съберат хора от всички поколения и да ги “открехнат” на реге, каквото не са чували до сега. С перкусиивни ритми, дредлок и кроскултурни вибрации, музиката им има едновременно рок, груви и карибски привкус.


Сподели.