Amazon Kindle Paperwhite – за дългите зимни вечери

Pinterest LinkedIn +

Дойде новата година, празниците отминаха, но зимата е в разгара си. Идеалният момент да се отпуснеш с книга в ръка…

Ако сте като нас, вероятно все още не сте се осъзнали напълно след празничния сезон и в момента ви трябва "почивка от почивката". Факт е, че дългото изключване от системата прави завръщането към нормалния работен ритъм доста тежко.

Всеки има свой начин да презареди. Ако сте фен на екстремните преживявания, няма да ви мислим  просто ще вземете сноуборда (например) и след едно планинско приключение вече ще сте ОК. Ако сте от "по-спокойния" тип, също няма причина да се плашите – зимата предлага и уседнали начини за релаксация.

Един от най-популярните методи е с книга и чаша чай/кафе/вино някъде на една ръка разстояние. Но защо да се ограничавате само с едно заглавие? Цялото световно познание е на върховете на пръстите ви, ако имате четец за е-книги.

Точно за такива случаи ви трябва Kindle. Всеки знае какво е Kindle – един от най-добрите четци за електронни произведения, който от години е лидер в своята област.

Препоръчваме ви версията Amazon Kindle Paperwhite Wi-Fi (цена 329 лв.) – модел 2015 г. Името не е случайно – екранът на устройството наподобява хартиена книга, няма никакви отражения и може да се чете безпроблемно и под пряка слънчева светлина.

Amazon Kindle Paperwhite Wi-Fi

За разлика от хартиените книги, с Kindle имате пълен контрол над шрифта и големината на написаното, което в не особено светлите зимни месеци си е бонус. Устройството разполага с 1.25 GB вътрешно пространство, достъпно за потребителя, където без проблем можете да поберете над 1000 книги – и всички те ще са на разположение с няколко натискания на копче.

Ако и това място не ви стигне, получавате и безплатно пространство в "облака" на Amazon, който освен магазин е и един от най-големите доставчици на хостинг услуги в света. Така че услугата е надеждна. Специално този модел комуникира с глобалната мрежа посредством стандартно wi-fi, няма възможност за 3G карта, например.

С едно зареждане, продължаващо около 4 часа, можете да изкарате почти цялата зима – при изключена безжична връзка устройството може да работи до 6 седмици.

Amazon Kindle Paperwhite Wi-Fi поддържа всички по-популярни файлови формати за книги и снимки, а тежи малко над 200 грама.

Наистина няма смисъл да ви го хвалим – тук името говори само за себе си. Просто се отпуснете на дивана и се пренесете в друг свят с любимата книга.

Купи Amazon Kindle Paperwhite Wi-Fi ТУК

Сподели.