Amazing Alex от създателите на Angry Birds излиза за iOS и Android през юли

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра от създателите на феномена Angry Birds – финландската компания Rovio, ще излезе в Google Play и App Store през юли.

Озаглавена Amazing Alex, тя е в същия жанр като Angry Birds  – пъзел с геймплей механика, основаваща се на законите на физиката, но в случая играчите няма да трябва да изстрелват хвъркати срещу чифтокопитни.

Или обратното. Действието в Amazing Alex се развива в дома на въпросния персонаж, където той експериментира с верижни реакции, използвайки всевъзможни подръчни предмети. Целта на начинанието? Да си спести усилия в почистването и подреждането на стаята си например или просто да направи изпълнението на задълженията си по-забавни.

Играещите Amazing Alex ще могат да споделят своите решения на всеки пъзел онлайн, както и да създават свои собствени нива, използвайки 35 различни обекта. Rovio обещават чести безплатни ъпдейти на играта, но не разкриват каква ще е цената й, нито точната й премиерна дата.

Предполага се, че подобно на Angry Birds, мобилните платформи няма да са единствените, за които вдъхновената от Руби Голдбърг игра ще излезе в дългосрочен план.

Сподели.