Almost Human

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-новите заглавия на Fox - сериалът Almost Human (Почти човек) - бързо успя да си спечели фенове. Поредицата, чийто създател е Дж. Х. Уаймън (J. H. Wyman), е футуристична, а главните роли в нея са поверени на Карл Ърбън (Karl Urban) и Майкъл Ийли (Michael Ealy).

Almost Human едва ли е първият нестандартен полицейски сериал, на който попадате, но въпреки това определено има какво да предложи на зрителите. Виждали сме полицай, който се връща в миналото (при това в два варианта) в Life on Mars, а сега е време да погледнем към полицията на бъдещето.

Това също не се случва за пръв път в историята на киното и сериалите, все пак всички сме гледали RoboCop, а скоро ще имаме възможност да видим и римейка му. Примерите за подобни сюжети са много, което е достатъчно доказателство за факта, че интересът към темата съвсем не се е изчерпал.

Almost Human съчетава интересна футуристична визия и класическа (за криминален сериал) структура на епизодите, което в комбинация със задължителната доза чувство за хумор го прави доста увлекателен.

Идеята:

Създател на Almost Human е Дж. Х. Уаймън (J.H. Wyman), когото повече от вас вероятно познават като сценарист на сериала Fringe и няколко доста успешни филмови заглавия, сред които са The Mexican и Dead Man Down. Освен шоурънър Уаймън е и изпълнителен продуцент на сериала заедно с Джей Джей Ейбрамс (J. J. Abrams). Режисьор на пилотния епизод е Брад Андерсън (Brad Anderson), който работи с Ейбрамс и в голяма част от другите му сериали - Fringe, Person of Interest и Alcatraz.

Началото:

Almost Human стартира на 17-ти ноември 2013 година, след като премиерата е отложена с две седмица. Пилотният епизод е излъчен в неделя, а не в понеделник, както е предвидено по програма, и е гледан от повече от девет милиона зрители само в САЩ. Още на следващия ден е излъчен и вторият епизод поредицата.

Историята:

2048 година. Джон Кенекс (Карл Ърбън) е полицай, който прекарва седемнадесет месеца в кома, след като е тежко ранен. Когато идва в съзнание, Джон не помни почти нищо от нападението, при което е пострадал, освен че партньорът му е загинал. Самият той не само изпада в кома, но и губи единия си крак. Така че освен да се опитва да върне спомените си му се налага и да свиква с високоусъвършенствана синтетична протеза.

Въпреки че все още се бори с депресията и посттравматичния стрес, Джон се връща на работа по настояване на шефката си - капитан Малдонадо (Лили Тейлър). Очаква го не особено приятна изненада - по закон всеки полицай трябва да си партнира с робот. Антипатията на Джон към андроидите не е достатъчно основание, за да направят изключение за него, но благодарение на нея Джон получава много по-различен партньор от останалите си колеги.

Дориан (Майкъл Ийли) е андроид от експериментална серия, смятана за не особено успешна заради високата си степен на емоционалност. Именно непредвидимите реакции на Дориан и способността му да изпитва емоции помагат на Джон да свикне с него. Въпреки първоначалната съпротива двамата успяват да намерят общ език.

Героите и звездите:

Не за пръв път виждаме Карл Ърбън (Karl Urban) като полицай от бъдещето, в подобно амплоа беше и в Dredd (Съдия Дред). Изпълнението му в Star Trek Into Darkness (Пропадане в мрака) обаче беше доста по-запомнящо се. В Almost Human Ърбън е в ролята на Джон Кенекс.

Джон е добър полицай, но е склонен да пренебрегва правилата, когато сметне това за необходимо. След като попада в засада, Джон е тежко ранен, а партньорът му е убит. Когато излиза от дългата кома след инцидента, Джон е загубил не само единия си крак, но и част от паметта си.

Майкъл Ийли (Michael Ealy) е добре познат на феновете на сериалите с ролите си в The Good Wife, Californication и Common Law. Повечето от вас вероятно са го гледали и в Underworld: Awakening.

На него е поверена ролята на Дориан - своенравния андроид, с който работи Джон. Въпреки че повечето от останалите андроиди от експерименталната серия, към която принадлежи Дориан, не се използват заради непредвидимите си реакции, той не само има своите предимства пред по-новия и по-използван модел андроиди MX, но и се оказва идеален партньор за Джон.

Лили Тейлър (Lili Taylor), която освен в класиката на Емир Кустурица Arizona Dream (Аризонска мечта) със сигурност сте гледали и в Six Feet Under и The Conjuring, е в ролята на капитан Сандра Малдонадо. Капитан Малдонадо не само е склонна да гласува изключително доверие на Джон и настоява той да се върне на работа, но и толерира склонността му понякога да пренебрегва заповеди.

Ако Макензи Крук (Mackenzie Crook) ви се струва познат, но не се сещате откъде, ще ви подскажем. Британският актьор е един от пиратите в Pirates of the Caribbean, а миналия сезон играеше Орел в Game of Thrones. В Almost Human Крук е в ролята на техника Руди, който се грижи за поддръжката на полицейските андроиди.

Сподели.