"All U Need Is Love" под диригентството на Вили Казасян

Pinterest LinkedIn +

Вчера в зала 1 на НДК някои от най-популярните български изпълнители представиха концерт с хитове на Beatles, озаглавен "All U Need Is Love". Освен певците на сцената излязоха и музиканти от симфоничен оркестър и биг бенд под диригентството на Вили Казасян.

Оперни, джаз и поп изпълнители, военен и детски хор се качиха на една сцена, за да представят за пръв път в НДК песни на легендарната ливърпулска четворка. Всеки от артистите направи собствена интерпретация на хитовете на Beatles, които прозвучаха в различни музикални стилове. Концерта откри Хилда Казасян с песента "Hey Jude", като към нейното изпълнение се присъедини Любо от група Те и Наско от БТР.


Сред беквокалистите на концерта беше Етиен Леви. Снимка: Avtora.com

След първата песен от импровизирано радиостудио в декора публиката поздрави популярният водещ Георги Кушвалиев. Чрез "радиокоментари" между отделните изпълнения той припомни отделни моменти от историята на Beatles като започна от времето, в което музикантите са били известни единствено в родния им Ливърпул.


Радиоводещият Георги Кушвалиев разказва историята на Beatles от импровизираното студио в декора. Снимка: Avtora.com

По-късно в концерта се включиха още Мария Илиева, Тодор Колев, Хилда Казасян, Кирил Маричков, Мариана Пашалиева и др. Истински възторг у публиката предизвика веселяшката песен Ob-La-Di Ob-La-Da в изпълнение на детски хор, подкрепен от момчешката група 032. Хилда Казасян показа умения и на ударните инструменти, присъединявайки се към Калин Вельов на перкусиите за изпълнение на четири ръце.


Певци от военен хор изпълниха Yellow Submarine в маршов ритъм. Снимка: Avtora.com

Финалът на концерта беше поставен с общо изпълнение, предшествано от обръщение на представител на фирма Synergon Holding PLC, организирала концерта. От обръщението стана ясно, че фирмата посвещава този концерт на българските заложници в Либия и че всички средства, събрани от продажби на билети, ще бъдат предоставени на техните семейства.


Музикантите по време на общото им изпълнение.
Снимка: Avtora.com

Публиката изслуша на крака последното изпълнение - класическия хит Let It Be, в което се включиха всички музиканти. Тодор Колев разсмя присъстващите, когато по време на своята партия се включи с текст от собствения си хит "Как ще ги стигнем...". След бурните аплодисменти на публиката музикантите изпълниха същото парче на бис.

Сподели.