Алиша Кийс стана директор в технологичния гигант BlackBerry

Pinterest LinkedIn +

Американската соул и R'n'B звезда Алиша Кийс (Alicia Keys) се присъедини към екипа на канадския технологичен гигант BlackBerry (познат доскоро като Research in Motion) в качеството на творчески директор на фирмата. Това е поредната стъпка на един от пионерите в смартфон сегмента, създал култовата преди време марка телефони BlackBerry, в опита му да си върне загубените позиции на хай тек пазара.

Новата длъжност на Кийс я нарежда в дългия списък със знаменитости от света на шоубизнеса, работещи като творчески директори за различни компании в опит да освежат и популяризират имиджа им срещу известна сума.

Сред тях са имена като небезизвестния will.i.am от Black Eyed Peas, назначен за директор по творческите иновации за Intel (INTC), екстравагантната Lady Gaga, присъединила се към екипа на Polaroid в по-добрите времена на компанията през 2010 г. също на позицията творчески директор.

В семейството на самата Алиша Кийс подобен вид сътрудничество не е прецедент - през 2011 г. нейният съпруг - звукозаписният продуцент Swizz Beatz - беше назначен за творчески директор в автомобилната компания Lotus Cars.

По всяка вероятност освен в разработката на нови модели смартфони певицата ще бъде ангажирана в предстоящи рекламни кампании на BlackBerry. Като лице на фирмата може да се очаква Алиша Кийс да се включи и при анонсирането на актуални продукти на фирмата като наскоро обявената нова версия 10 на операционната система BlackBerry OS и първите две устройства от следващо поколение, които ще я използват – смартфоните BlackBerry Z10 и BlackBerry Q10.

Сподели.