Aliens: Colonial Marines излиза през пролетта на 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Разработката на кооперативния шутър Aliens: Colonial Marines бе обявена от Gearbox още през 2008 г., но оттогава насам развитието на проекта остана в сянката на другите нови заглавия от създателите на Borderlands, предизвиквайки скептицизъм относно финализирането му. Сега обаче издателите на играта, Sega, отново насочват вниманието към нея, публикувайки нов трейлър, нов анонс с допълнителни подробности, стоп кадър от геймплея и дори сроковете, в които трябва да се появи на пазара - пролетта на 2012 г.

Описван в официалния му сайт като "пряко продължение на класическия Aliens на Джеймс Камерън", шутърът на Gearbox ще поддържа кооперативен онлайн мултиплеър за четирима играчи, всеки от които ще играе от собствената си конзола, както и co-op за двама души, които ще играят заедно на една платформа, виждайки двете различни перспективи едновременно в сплитскрийн.

Всеки играч ще може да контролира четирима пехотинци с различни първостепенни оръжия, както и способността да бъде допълнително въоръжен с огнепръскачка, пулсов пистолет, RPG, всевъзможни видове гранати и др. Действието ще се развива на места като Hadley`s Hope, Sulaco и LV-426, познати на феновете на франчайза, а с прогреса в играта всеки отделен персонаж ще може да бъде ъпгрейдван с допълнителни пъркове, оръжия и козметични подобрения.

Досега са потвърдени версиите на Aliens: Colonial Marines за PC, Xbox 360 и PlayStation 3, а първата демонстрация на играта ще бъде направена по-късно този месец на E3.

Сподели.