Албумът на Metallica и Лу Рийд с официално заглавие, дата на издаване и фотографии на Антон Корбин

Pinterest LinkedIn +

Един от най-горещо очакваните нови дългосвирещи записи на есен 2011 - първият съвместен проект на Metallica с друг артист, а именно бившия лидер на Velvet Underground - Лу Рийд (Lou Reed), вече има официално заглавие и точна дата на издаване.

Записан в рамките на два месеца – през май и юни 2011 г. в Лос Анджелис, заедно с известния саунд инженер Грег Фиделман (Greg Fidelman), осъществил смесването на албуми като World Painted Blood на Slayer, Vol. 3: (The Subliminal Verses) на Slipknot, Audioslave на едноименната рок банда, Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death) на Marilyn Manson, Californication и предстоящия десети студиен албум на Red Hot Chili Peppers - I'm With You, албумът е озаглавен Lulu и ще излезе на 31 октомври.

Името е заимствано от това на театрална постановка по пиесите "Духът на Земята" и "Кутията на Пандора" на немския драматург, считан за един от предвестниците на експресионизма и епичния театър - Франк Ведекинг (1864 – 1918), по чиято музика Лу Рийд е работил самостоятелно, преди изобщо да подозира за бъдещата колаборация с Metallica.

Идеята за предстоящия проект на музикантите се заражда след съвместното им участие на концерта по случай 25-годишнината от откриването на Рокендрол Залата на Славата през 2009 г. Лу Рийд предоставя на Джейм Хетфийлд и компания демо версии на своите композиции, предназначени за Lulu, които, от своя страна, допринасят за аранжиментите им.

Автор на фотографиите, които ще бъдат отпечатани на книжното тяло на албума, са дело на прочутия режисьор и визуален артист Антон Корбин (Anton Corbijn).

Сподели.