Актьорът Петър Антонов организира благотворителна вечер за деца, болни от диабет

Pinterest LinkedIn +

В месеца, в който се отбелязва Световният ден за борба с диабета, СНЦ "Култура без граници" и актьорът Петър Антонов организират благотворителна вечеря в подкрепа на семейства на деца и младежи, които се борят със заболяването.

Организацията "Култура без граници" е създадена с цел да подпомага творчески колективи и културни дейности, а впоследствие пренасочва приоритетите си към подкрепа на страдащите от диабет. Основната ù дейност е насочена към популяризиране на технологичните иновации в терапията на диабета, и по-конкретно на прилагането на т.нар. "изкуствен панкреас", както още се нарича системата AAPS (artificial pancreas system).

Световната тенденция сочи ежегодно нарастване на заболеваемостта от диабет. В България всеки 11-ти е с диабет или в преддиабетно състояние, а много от хората не подозират за състоянието си.

Благотворителното събитие ще се проведе в ресторант "МАМО" на 17.11. (събота) от 19:00ч., със специалната подкрепа на обичания български актьор и изпълнител Петър Антонов, който сърцато прегърна идеята да бъде проводник на инициативата.

Събраните средства от благотворителната вечеря ще отидат за нуждите на организацията – за лагери, обучения и семинари. Основната идея на благотворителите е да бъде създаден Дневен център за диабетици, в който в приятелска среда да се говори и учи за заболяването. Скоро предстои и провеждането на конкурс под надслов "Позитивно за диабета".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.