Air и Dizzee Rascal ще участват на церемонията на Shortlist Prize

Pinterest LinkedIn +

Групите Air, TV On The Radio, а също и Dizzee Rascal и Nellie McKay подтвърдиха своето участие наживо в церемонията по връчването на наградата Shortlist Prize, планирана за 15 ноември в Лос Анджелис.


Всички тези изпълнители фигурират в десятката на избраните от авторитетното жюри претенденти за единствената награда Shortlist, чийто еквивалент е $10 000.

Наградата Shortlist вече за четвърти път се връчва на един от изпълнителите или групите, чийто албум за една година в продажба в Щатите не е достигнал повече от половин милион легални копия, но е предизвикал интереса на критиката и хората от музикалния бранш. Освен вече споменатаите имена, в номинациите за Shortlist 2004 се забелазват Loretta Lynn, The Streets, Wilco, Ghostface Killah, The Killers и Franz Ferdinand.

За времето от обявяването на номинираните, някои от тях, все пак преминаха границата от 500 000 продадени копия. Парчета на изброените изпълнители, а също и на включените в “дългия” списък с номинации за наградата - Muse, Jem, Secret Machines, Café Tacuba и Ryan Adams, ще бъдат издадени в сборника “MTV2 Presents: Shortlist 2004 Nominees”, който ще излезе на 2 ноември.

Аналогичната британска премия Mercury Music Prize тази есен получиха Franz Ferdinand. Засега, те се явяват фаворити и за задокеанската версия на наградата.

В 20-членното жури на Shortlist Music Prize 2004, както вече съобщихме, влизат Norah Jones, the Dixie Chicks, John Mayer, Jack Black, Robert Smith (The Cure), Serj Tankian (System Of A Down), will.i.am. (Black Eyed Peas), режисьора Jim Jarmusch и други.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.