Агнешко (Cougar Town)

Pinterest LinkedIn +

Повечето добри ситкоми залагат на забавна приятелска компания, чиито взаимоотношения проследяват. Малко компании обаче са толкова забавни и ексцентрични, колкото тази в Cougar Town. И само тя включва Кортни Кокс (Courteney Cox), Криста Милър (Christa Miller) и Джош Хопкинс (Josh Hopkins).

Винаги ще свързваме Кортни Кокс (Courteney Cox) с хитовия ситком Friends и всъщност в това няма нищо лошо. Не само защото очарователната актриса е различна във всяка следваща роля, но и защото за разлика от останалите звезди на сериала, все още се радва на успешна телевизионна кариера.


Историята:

Cougar Town, чието заглавие е преведено у нас като "Агнешко" (няма да коментираме адекватността на превода), е забавен поглед към живота на един доста странен приятелски кръг, в който шантавите игри, виното и нестандартните прояви на подкрепа се превръщат в изненадващо ефективен начин за справяне с проблемите.

В основата на всичко е Джулс (Кортни Кокс), която е разведена, но все още е приятел с бившия си съпруг Боби. Освен това е всеотдайна (понякога прекалено) майка на тийнейджър – Травис, и постоянен арбитър между двете си най-близки приятелки - Лори и Ели. На всичкото отгоре се влюбва и в съседа си Грейсън.

Колкото и да е трудно, Джулс успява да бъде не само страхотна майка, прекрасен приятел, атрактивна жена и да спечели Грейсън, въпреки немалката конкуренция, но и да е един от най-добрите брокери в града.  


Идеята:

Cougar Town е създаден по идея на Бил Лоурънс (Bill Lawrence) и Кевин Бийгъл (Kevin Biegel). Двамата са работили заедно и над комедийния сериал Scrubs, а Лоурънс е един от сценаристите на Friends и Spin City. След финала на сериала Dirt Кортни Кокс се обръща към Лоурънс, защото решава, че иска да се върне към ситкомите. Тя е не само изпълнителка на главната роля, но и един от продуцентите на сериала.


Началото:

Сериалът стартира по ABC през септември 2009 г., а пилотният епизод е гледан от повече от единадесет милиона зрители. След три успешни сезона в ефира на ABC, предстоящият четвърти сезон на поредицата ще се излъчва по TBS и ще стартира през януари 2013 година.

Героите и звездите:


Кортни Кокс (Courteney Cox), която вероятно винаги ще асоциираме първо с ролята й на Моника от Friends, но сме виждали и в съвсем различна светлина в поредицата Dirt, този път е не само различна от останалите си превъплъщения, но и много забавна. Тя влиза в ролята на Джулс - очарователна, ексцентрична, забавна и обичаща да се налага жена, изненадващо добре изглеждаща за възрастта си (около четиридесетгодишна) и център на нестандартния си приятелски кръг. Освен това е влудяващо всеотдайна майка, все още се грижи за бившия си съпруг Боби, непрекъснато й се налага да помирява двете си най-близки приятелки, обожава виното и между всичко това някак си й остава време да е успешен брокер на недвижими имоти.


Криста Милър (Christa Miller), която вероятно свързвате и с друг комедиен сериал Scrubs, е в ролята на Ели - сдържаната, винаги скептична и саркастична най-добра приятелка на Джулс, която живее в съседната къща. Ели е омъжена за Анди и всъщност много го обича, въпреки че не би си го признала. А освен това има малък син - Стан, и не може да понася другата любима приятелка на Джулс - Лори.

Бизи Филипс (Busy Philipps) е актриса, която познавате от сериали като Dawson's Creek и ER (Спешно отделение). В Cougar Town тя е в ролята на Лори - очарователна блондинка, която е едновременно асистент и приятелка на Джулс.


Джош Хопкинс (Josh Hopkins) е в ролята на Грейсън - страхотно изглеждащия съсед на Джулс, който е бивш модел, малко нарцистичен, плейбой и собственик на бар. И който, въпреки че дълго не си го признава, харесва Джулс от първия миг, в който я вижда. Така след известно време и доста перипетии, двамата се превръщат в очарователна двойка, а Грейсън - в част от странната компания на Джулс.

Брайън Ван Холт (Brian Van Holt) и Иън Гомез (Ian Gomez) са в ролите на Боби и Анди. Готови на всичко един за друг, те са неразделни приятели, които споделят любовта си към голфа и странните измислени игри. Въпреки че Боби и Джулс са разведени, той остава част от компанията.

Дан Бърд (Dan Byrd) е в ролята на Травис. Изненадващо умният син на Джулс и Боби е свикнал постоянно да е заобиколен от шантавите им приятели и до голяма степен също е част от компанията. Освен това е изключително издръжлив, като се има предвид колко често го излага майка му. И е тайно (или поне така си мисли) влюбен в Лори.


Детайлите:

Едно от нещата, които правят Джулс (Кортни Кокс) и компания особено забавни, са игрите, които са неразделна част от ежедневието им и се използват за разрешаване на спорове, вземане на решения и уплътняване на време. И най-вече за забавление. Всъщност освен добре познатите игри като "филми", компанията има и доста други собствено производство, които най-често са съчинени от Боби. А играта, която не само е любима на компанията, но и се превръща в търговски хит след като е патентована, е Penny Can. На пръв поглед тя се състои в хвърляне на монета, с която трябва да уцелиш консервна кутия. Всеки пропуск или успех обаче води до нещо... изненадващо.

Другото любимо забавление на компанията (ако не броим пиенето на вино, разбира се) са странните танци, с които изразяват емоциите си и измислянето на песни общо взето със същата цел. И в двете неща всички проявяват изключителна изобретателност.

Сподели.