Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Бизнесът определя кой да се търси на музикалния пазар

Pinterest LinkedIn +

Nathaniel Hall aka Afrika Baby Bam от Jungle Brothers в интервю пред Avtora.com броени дни преди гостуването на култовата американска хип-хоп група в София. Още инфо за концерта ТУК

Avtora.com: Откъде идва името Jungle Brothers?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Ню Йорк е бетоненa джунгла - много машини и много бизнес на едно място. Там, обаче, има също и чувство за общност и свързаност сред цялата суета. Оттам дойде и името - Jungle Brothers. 

.: Как се появиха Native Tongues?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Native Tongues се родиха през 1989 г. Работихме заедно върху песните си, правихме и турнета. Започнахме да мислим за себе си като за колектив, а хората започнаха да се идентифицират с нашата разнообразна смесица от стилове и с темперамента ни.     

.: Ако трябва да дефинирате истинския хип-хоп в 3 думи, кои биха били те?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Брейк-бийтове и блок-партита.

.: Мислиш ли, че хип-хопът е изгубил своята първоначална цел и значение?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Веднъж след като изпълни първоначалната си цел, той мутира в различни начини на изразяване.

.: Възможно ли е да видим Native Tongues отново заедно?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Хората искат това от години. За съжаление, има намесени прекалено много бизнес и политика в това кой се търси на пазара, което не ме вълнува и с което не искам да ангажирам вниманието си. Важното за мен е да съм във връзка с живота си като форма на изкуство и да споделям това с всеки, който поиска да се присъедини.

.: С кой от популярните хип-хоп артисти в момента би искал да запишеш нещо?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers):  Аз не се къпя в популярност, така че не мога да отговоря на този въпрос. Доколкото мога да хапвам добра храна, да пътувам, да не губя връзка с любимите си хора, да правя музика и хубав, дълъг, интензивен секс - нищо друго няма значение.

.: Кой е най-силният лайв, който сте имали?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Най-силно беше в началото, когато всичко беше ново и свежо за хората по света. Когато те просто се отпускаха и се забавляваха, когато не спекулираха. Ето защо аз още си танцувам с часове на хаус музика, защото така човек просто разпуска.

.: Какво е чувството да си 20 години на сцена?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Чувството е страхотно! Аз все още се чувствам сякаш е първият ми ден! Не ми e приоритет да правя шоу, просто се наслаждавам на музиката.

.: Какво предстои на Jungle Brothers?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Напоследък записваме тук и там. Много ми харесва химията, която ни се случва на живо. Също така ми харесва това, че се събрахме, защото е начин да продължа да се развивам като артист. Съживявам моментите от своите лични преживявания и обогатявам мисленето си.

.: Какво искате да покажете и кажете на българската публика на 21-ви април?

Afrika Baby Bam (Jungle Brothers): Ще покажа на България моята същност и моята любов. Може би и България е планирала да ми покаже и да ми каже нещо. Улицата е двупосочна!


Сподели.