Adele срещу Beyonce: Кой спечели битката за наградите Grammy? (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Церемонията по раздаването на годишните награди Grammy безспорно е едно от най-гледаните и вълнуващи събития в музикалната индустрия. Тази година то беше белязано от конкуренцията между Adele и Beyonce, в която Adele взе връх.

Вече сме виждали как британката си тръгва с 6 награди, а този път се очакваше Beyonce да получи най-много статуетки, тъй като беше номинирана в цели 9 категории, включително за най-добър албум и най-добра песен. Основната ѝ съперничка имаше 5 номинации, 3 от които съвпадаха с тези на Кралицата Би.

Е, Adele си тръгна с толкова Grammy, за колкото беше номинирана. Тя беше отличена за Албум на годината, Най-добър вокален поп албум, Запис на годината, Песен на годината и Най-добро солово поп изпълнение. Beyonce си тръгна само с 2 награди.

Въпреки всичко ядосани нямаше. Докато Adele отиваше към сцената, за да вземе една от наградите си, тя се спря и се провикна към съперничката си: "Обичам те!".

На сцената Adele реши да почете паметта на починалия преди няколко месеца Джордж Майкъл със специално изпълнение. 40 секунди след като запя, тя спря и поиска да започне отново. "Знам, че е на живо по телевизията и че принципно не мога да започна отначало", обяви тя, но продължи да настоява: "Моля ви, мога ли да започна отново? Не мога да го оплескам, заради него".

Всички подкрепиха певицата, а тя се справи брилянтно от втория път!

Сподели.