Acer Aspire U – това ли е лицето на бъдещото настолно РС?

Pinterest LinkedIn +

Acer Aspire U е това, което някой ден вероятно ще бъдат всички настолни компютри – свръхкомпактно, но мощно РС, което на пръв поглед изглежда като голям таблет. Макар да прилича на огромен 23-инчов монитор с мишка и клавиатура към него, този модел всъщност е завършена "all in one" система, предлагаща всичко необходимо за работа и развлечения.

Aspire U разчита на комбинация от бърз Intel Core i5-3230M, двуядрен процесор и 6GB DDR3 оперативна памет. Интересно тук е, че Acer са заложили на мобилен чип, което е обяснимо, тъй като в ултратънкия корпус на модела няма място за обемисто охлаждане.

Както повечето подобни системи, Aspire U не предлага дискретен видеоадаптер като опция, т. е. графиката му използва вграденото в процесора ядро Intel HD 4000. Това вероятно ще разочарова запалените почитатели на видеоигрите – повечето от тях не са по силите на Aspire U. Дори при минимални настройки (720p резолюция) Crysis 3 например върви с едва 18 кадъра в секунда, което е далеч под fps прага, нужен за комфортна игра.

Ако обаче не сте запален геймър, във всяко друго отношение Aspire U ще ви очарова. Системата предлага изобилие от възможности за включване на външни устройства – USB 2.0/3.0 портове, HDMI вход, Bluetooth 4.0 и Wi-Fi модули за безжична връзка.

Някои от вариантите на модела дори включват TВ тунер, който превръща Aspire U в идеална алтернатива на популярните в момента Smart телевизори, но предлагаща значително по-големи и гъвкави възможности за домашно забавление – мултимедийни развлечения плюс всички опции на новия Windows 8 – гласов и видео чат през Skype, уеб сърфиране, слушане на музика.

Системата разполага и с твърд диск с внушителен капацитет – 1TB, но за съжаление Acer са допуснали компромис с наличното оптично устройство, което е DVD записвачка, а не Blu Ray плейър.

Като цяло Aspire U е впечатляваща компактна настолна система с голям сензорен дисплей, осигуряващ пълна поддръжка на Windows 8, стилен дизайн и добре балансирани хардуерни спецификации. Отлична оферта за домашно РС с универсално предназначение.


Сподели.