Acer Iconia W3 – пълноценно Windows 8 преживяване в 8.1-инчов формат

Pinterest LinkedIn +

Без значение какво разправят Microsoft, Windows 8 базираните таблети не се разпродават точно като топъл хляб. Apple имат доста солиден пазарен дял в този сегмент, а конкуренцията от страна на значително по-евтините Android устройства никак не е за подценяване.

За съжаление тази ситуация е неприятна не само за Microsoft, но и за много от стратегическите партньори на компанията, решили да заложат на Windows 8. От Acer например през последните 18 месеца полагат сериозни усилия в търсене на най-оптималния вариант, с който да изкушат мобилните потребители. И явно са съзрели изгодна възможност в една малко по-специфична пазарна ниша – тази на мини таблетите с форм фактор 7-8 инча.

Точно в този сектор е прицелен новият Iconia W3 – 8.1-инчов таблет, който обаче предлага пълноценни (десктоп) Windows 8 възможности.

Устройството например се доставя с изключително удобна Bluetooth базирана безжична клавиатура със специален док, който е много лесен за използване – достатъчно е да плъзнете Iconia W3 в него и той е готов за работа. Тази опция, без съмнение, ще се хареса на хората, които смятат да използват таблета си и за сериозни задачи, а не само за развлечение и интернет сърфиране.

За разлика от повечето си конкуренти, W3 не разчита на някое от многобройните ARM превъплъщения, а използва двуядрен процесор Intel Atom Clover Trail 72760 с тактова честота 1.8 GHz в комбинация с 2GB оперативна памет, осигуряваща комфортно количество изчислителна мощ, способна да осигури безпроблемна работа с почти всички Windows 8 приложения, в това число и пакета Office 2013.

Acer възнамеряват да предложат две версии на Iconia W3 – една с 32 и една с 64 GB вградена памет, като и двата модела ще включват microSD слот за разширението й с карти с капацитет до 32 GB.

Голям плюс на W3 е и стабилното качество на изработка – солиден корпус с метален гръб и солидна рамка, което прави устройството малко по-тежко от преките си конкуренти iPad Mini и Nexus 7, но и по-здраво и надеждно от тях.

Дисплеят на новата Iconia е с резолюция 1200 х 800 пиксела, което осигурява добра работна площ. За съжаление, има още какво да се желае по отношение качеството на изображение, както като наситеност на цветовете, така и като яркост.

Цените, на които ще се появи Iconia W3, ще са съответно 329 евро за 32GB версия и 379 евро за 64GB – относително разумна цена за момента. Ако пък слуховете за 7-инчов вариант на Microsoft Surface се окажат верни, нищо чудно Acer да ревизира цената, превръщайки Iconia W3 в негов доста силен конкурент.


Сподели.