AC/DC и Slash с топ наградите на Classic Rock Awards 2010

Pinterest LinkedIn +

AC/DC, Rolling Stones, Cheap Trick и Led Zeppelin добавиха към колекциите си с музикални отличия и топ наградите за 2010 г. на сп. Classic Rock, раздадени на официална церемония в Раундхаус в Лондон.

Отсъствайки от шоуто, австралийските рокаджии AC/DC благодариха чрез видео съобщение на феновете си за титлата "Банда на годината", докато Slash стори същото от сцената на Раундхаус, прибирайки отличието за "Албум на годината" за своя едноименен дебютен албум.


AC/DC Снимка: Avtora.com

От името на Rolling Stones китаристът на групата Рони Ууд (Ronnie Wood) прие статуетката за "Най-добър преиздаден запис" за Exile On Main Street (2010), въпреки че самият той не бе в редиците на Мик Джагър (Mick Jagger) по времето, когато е записан албумът - 1972 година.


AC/DC Снимка: Avtora.com

Призът на Cheap Trick е за "Най-добър класически албум" за Cheap Trick at Budokan. Шест от наградите на Classic Rock са определени чрез вота на феновете, докато други 11 са избрани от представители на медията, в това число отличията на Led Zeppelin - за "Изключителен принос", на Rush - "Живи легенди", Майкъл Шенкер - Marshall Award и Гийзър Бътлър - "Метъл гуру".

Сподели.