А една панда живее в смартфона ви и доставя храна

Pinterest LinkedIn +

Преди милиони години хората, които са били далеч по-назад в еволюционното си развитие от нас и по-близко до това на приматите, са си осигурявали храна за минути – излизаш от пещерата, забиваш копието в някой злощастен звяр и хоп – цялото семейство е подсигурено с вечеря. Нито е било необходимо да се изтупаш специално за ресторант, нито да чакаш да се освободи маса и едва тогава да поръчаш, нито да разполагаш с кеш в себе си. Чудно, нали? Добрата новина е, че и без да се връщаме назад в еволюционното си развитие – напротив, възползвайки се в максимална степен от него – сега отново можем да си осигуряваме точно храната, която искаме да консумираме, в движение, без да чакаме и дори без да носим пари в себе си! Всичко, което е необходимо за целта, е наличието на мобилно устройство, интернет свързаност и някакво разплащателно средство.

"foodpanda са си поставили за цел да доставят храна по всички краища на света (преди техните конкуренти да са достигнали там)", "foodpanda продължава своя марш към глобална доминация", "днес няма нито една друга компания като foodpanda, представена в толкова много страни", "foodpanda иска да се превърне във Facebook на онлайн поръчката на храна"…

След като водещите медии с финансова и технологична насоченост публикуват независими мнения за "играч" на пазара в този тон, а и всички ви приятели използват именно тяхната услуга, всякаква друга форма на реклама става напълно излишна. Човек просто приема, че избирайки съответния бранд, ще получи най-доброто, което може да му се предостави за парите му.

Днес foodpanda оперира в повече от 50 държави по цял свят (в потвърждение на горното заключение на Forbes, че foodpanda има най-солидното глобално присъствие на планетата. Нещо повече – компанията продължава да расте не само по броя на филиалите си, които са разпръснати на 5 континента с особено голяма концентрация в Централна и Източна Европа, но и като качество на услугата, която предлага.
"Никой не би могъл да ги обвини в стагнация – foodpanda направиха голяма крачка напред, добавяйки опциите за заплащане на поръчки през мобилното си приложение", произнесоха се и критикарите от The Next Web.

Приемаме, че вече имате регистрация във foodpanda и сте поръчвали храна онлайн – стъпките и системата са ви ясни. А и да не са, едва ли има нещо по-лесно от това на света при толкова интуитивно изградена архитектура и удобна функционалност, с каквато може да се справи и дете в предучилищна възраст. Или може би дори панда, като се има предвид колко умело се справят тези мечоци със смартфоните (google "panda selfie").

Най-хубавото на алтернативния начин на поръчване през мобилно устройство е, че можете да го направите в движение със също толкова малък разход на усилия и време, както от компютъра. И нулев такъв на пари, в случай че изберете да платите с карта. И все пак - ето кои са стъпките:

Според операционната система на вашия смартфон или таблет се насочвате към официалните магазини на Android, Apple и Microsoft – Google Play, iOS или Windows Phone, което можете да направите и директно от сайта на foodpanda. Изтегляте безплатното приложение, инсталирате и ползвате с един и същ акаунт, независимо дали се намирате в България или в някоя от останалите европейски и азиатски страни, където приложението foodpanda Order Food Delivery оперира с пълна функционалност.

В случай че това е от значение, това е едно от най-леките и безпроблемни приложения, които бихте могли да имате на смартфона си, ползвайки два-три пъти по-малък ресурс от паметта му от виртуалната ви клавиатура, да речем. С други думи, мобилната foodpanda храна и вода не иска, затова пък гарантира вашата собствена питателна прехрана.

Да разиграем следната ситуация – по средата на седмицата ви се налага да пътувате от София до Варна или до някоя друга отдалечена дестинация, което означава да прекарате целия ден в път. Това са поне две хранения на място, което не познавате добре или за което сте научили по трудния начин, че не навсякъде, където се предлага храна, тя отговаря на вашите вкус и критерии. Нямате време на обикаляте и не искате да експериментирате. Но пък и не искате да се храните с пакетирана храна.

Няма място за драма – просто отваряте приложението, позволявате на GPS-а да засече местоположението ви или го задавате ръчно и само след няколко секунди вече можете да изберете типа кухня и вид ястия, с които искате да се заситите. Ако вече сте правили поръчки през приложението, то ще ви подскаже какво ви се хапва, а освен това ще ви държи в течение на най-добрите оферти на деня (с намаления до 50%), от които да се възползвате, чрез in-app информационни съобщения (push-up notifications).

Последната стъпка е да изберете начин на плащане и на получаване на храната – можете да минете да я вземете без оскъпяване от съответния ресторант или да посочите адрес на доставка с куриер.

А сега не ви остава нищо друго, освен да огладнеете и ако все още нямате foodpanda Order Food Delivery на телефона или таблета си, да го инсталирате от Google Play, iOS или Windows Phone.

Направете поръчка през мобилното приложение или foodpanda.bg на стойност минимум 10 лв. и въведете код AVTORA. foodpanda ще генерира ексклузивна отстъпка в размер на 5 лв. Кодът може да бъде използван само веднъж, а отстъпката е валидна само при онлайн плащане.


Сподели.