Автосалонът в Женева започва с поглед към електрическото бъдеще

Pinterest LinkedIn +

Автосалонът в Женева започва днес и ще събере почти цялата автомобилна индустрия в следващите дни. Още от сега ясно личи основната тенденция и посока, която се задава от събитието – електрическото задвижване.

На този автосалон почти няма да има автомобилен производител, който да не представи поне една концептуална разработка на бъдещ електрически модел. А много компании ще покажат и съвсем реални електрически коли и хибриди.

Това важи с особена сила за по-големите и популярните компании. Повечето от тях готвят по няколко модела, които имат поне някаква форма на електрическо задвижване, паралелно с изцяло електрически прототипи.

Volkswagen например ще покаже новото попълнение в  серията I.D. - Vizzion. Jaguar ще покаже официално обявения миналата седмица електрически SUV I-Pace. Hyundai ще направи дебют на електрическата версия на своя SUV Kona.

Освен това хърватската компания Rimac ще представи своя втори изцяло електрически суперавтомобил. Дебют ще направи и италианският прототип Giugiaro, който е спортен електрически автомобил.

Хибридите също ще имат голямо участие. Те ще са във всички класове, включително и най-луксозния. Bentley например ще покаже хибрид на своя SUV Bentayga. Хибридните модели ще продължат да набират популярност и заради по-строгите изисквания за вредните емисии. Чрез хибридните модели производителите по-лесно могат да намалят вредните емисии от автомобилите си и да се впишат в изискванията.

Освен това компаниите продължават да търсят начини да направят електрическите коли не само икономични и екологични, но и забавни. Seat например ще представи изцяло електрически хечбек, наречен e-Racer, който ще се предлага под бранда Cupra на компанията. Хечбекът няма много общо с представата за малък семеен автомобил. Той ще развива 402 к.с. постоянна мощност и до 670 к.с. пикова мощност. Плановете са колата да се използва в нов шампионат.
Сподели.