9 от най-мистериозните места по света, чиято енигма ще ви подлуди

Pinterest LinkedIn +

Всеки обича мистериите, но не всеки е готов да се изправи срещу тях. По света има много загадъчни места, които продължават да ни карат да се чудим какво, по дяволите, се случва там.

В този материал подбрахме само малка част от тях, но и те са достатъчни, за да си блъскате главата поне няколко дни в опит да разгадаете загадките, които крият. Според легендите някои от тези обекти дори са карали хората да полудяват...  Четете на своя отговорност!

 

1. Оувъртаун Бридж, Шотландия

Един от най-загадъчните и трагични мостове в света се намира в Шотландия. През последните 50 години над 50 кучета са се хвърлили от него към смъртта си. Според легендата мостът е обитаван от зли сили, които карат дори хора да хвърлят децата си от него...

 

2. Вратата към Ада, Туркменистан

Някои неща е по-добре да не бъдат откривани, както са разбрали от първа ръка група учени в Туркменистан. Правейки разкопки за природен газ, те открили Вратата към ада – огромна огнена пропаст, която не спира да бълва огън вече над четири десетилетия.

 

3. Долината на смъртта, Калифорния

Определено едно от най-странните неща в Долината на смъртта в Калифорния, САЩ, са пътуващите камъни. Те изминават по 200 и повече метра сами, оставяйки след себе си диря и никакво обяснение за нея. Учените все още не са намерили такова, а някои хора дори смятат, че измамници ходят да ги търкалят, за да създават интерес около мястото. 

 

4. Сан Жи, Тайван

Мистичен призрачен град, чиито сгради с футуристичен дизайн приличат повече на извънземни постройки. След поредица нещастни инциденти и липса на финансиране изграждането на града е спряло и три десетилетия по-късно там все още няма никакво раздвижване.

 

5. Бермудският триъгълник

Да, определено може го да причислим към класиките. Това е мястото с площ от 500 000 кв. мили, което никой капитан на кораб или пилот на самолет не иска да включи в маршрута си. През десетилетията там са се изгубили множество транспортни средства с доста пътници на борда, а обясненията все още са само в сферата на хипотезите. Тази мистерия обаче вдъхнови хитовия сериал Lost (Изгубени). 

 

6. Деветте ада, Япония

Едно от най-необичайните и непознати за чужденците творения на природата са Деветте ада на Бепу в Япония. Причудливото природно явление оцветява всяко от деветте езера в региона в различен цвят. 

 

7. Гората Аокигара, Япония

3500-те хектара с гори са вероятно най-популярното място за самоубийства в Япония. Аокигара е пълна със странни дървета и се смята за едно от населените с духове и демони места в Страната на изгряващото слънце. От 50-те години насам смъртта си в Аокигара са намерили над 500 души. 

 

8. Рорайма, Бразилия

Разположена на границата между Бразилия, Гвиана и Венецуела, планината Рорайма е едно от най-причудливите места в Южна Америка. Платото на върха й е дом на причудливи растения и животни, които са единствени по рода си и не могат да бъдат открити никъде другаде на Земята. Може би именно затова Рорайма е обвита в мистерия, легенди и приказки, създадени от народите в региона. 

 

9. Езерото Ангикуни, Канада

Докато на места говорим за изчезнали хора, при езерото Ангикуни в Канада има свидетелство за изчезването на цяло село с ескимоси. Селището им било открито от ловеца Джо Лабел, който знаел за него и търсел място за пренощуване. Когато пристигнал обаче, нямало помен от хората, макар че цялата им покъщнина била оставена като че допреди минути собствениците й са били там.

Сподели.