7 сериозни причини да правим секс. Ежедневно

Pinterest LinkedIn +

Мммда, щом го казват учените, значи е така и нямате никакво време за губене. Просто скачайте с гаджето в леглото. Сега.

Но преди да се заемете с практиката, първо прочетете теорията. 

1. Сексът може да понижи риска от рак на простатата. Според проучване на Harvard Medical School мъжете, които се отдават на любовни ласки редовно, понижават риска от развитие на рак на простатата с 22 процента. Изследователите все още не знаят защо това е така, но, хей, ако е необходима още една причина да правите секс тази вечер, ето ви я, при това е абсолютно неоспорима.

2. Редовният секс пази от настинки. Твърдението е на учени от университета в Пенсилвания, които са установили, че хората, които правят секс поне два пъти седмично, освобождават повече антигени като имуноглобулин А, който помага в борбата с настинки и грип, така че представете си колко здрави ще бъдете, ако правите секс 7 дни в седмицата - направо безсмъртни, нали?

3. Поддържа ви млади и уверени.

 

В проучване, проведено от шотландския изследовател Дейвид Уийкс с 3500 европейски и американски жени и мъже, е установено, че хората, които правят секс три пъти седмично, се чувстват и изглеждат много по-млади от връстниците си, за които сексът не е толкова важен.

4. Сексът помага да се отървете от отвратителния предменструален синдром. Изследване, направено през 2000 година, показва, че 9 процента от 1900 жени са мастурбирали само за да потиснат ужасяващия ПМС и болките, придружаващи менструацията.

5. Редовните сексуални занимания подобряват репродуктивността. Това е потвърдено от учени, които обясняват още, че всекидневният секс може да помогне в подготовката на имунната система за бременността, а това е от решаващо значение по отношение на увеличаването на шансовете за раждане на бебе.

6. Сексът понижава кръвното налягане и предпазва от стрес и депресия. Това твърдение също е научно доказано. Изследване от 2005 г. показва, че хората с редовен сексуален живот много по-рядко страдат от хипертония, по-устойчиви са в стресови ситуации и рядко развиват депресивни разстройства.

7. Сексът може да ви направи гений. Според резултатите от две паралелни проучвания на изследователи от американски университет в Мериленд и на учени от Сеул, Южна Корея, мишки и плъхове, които са правили секс по-често, показват по-малко признаци на притеснение. Известно е, че стресът затруднява мозъчната дейност и пречи на добрата концентрация.

Накратко, който прави секс редовно, ще има остър ум, ще живее по-дълго и по-рядко ще се разболява... Какво повече му трябва на човек?

Сподели.