7 момента, които направиха финала на Game of Thrones S06 най-епичният досега

Pinterest LinkedIn +

Само 2 месеца след премиерата си Game of Thrones S06 приключи. И то как! След изключителния 9-ти епизод Battle of the Bastards решихме, че е трудно финалът да го надмине. И все пак Winds of Winter беше от най-висок клас! СПОЙЛЕРИ!

Само с два, и то сравнително по-кратки сезона, останали в торбата на HBO, беше логично последният епизод на 2016 г. да придвижи всички фигури на шахматната дъска. И за съжаление, да отстрани някои от тях. 

Ето как се развиха събитията за различните персонажи и как всички моменти бяха не просто добри, а спиращи дъха. За един от най-добрите епизоди на Game of Thrones в историята му.

 

Ужасяващата смърт на Марджъри, Лорас, Върховния врабец и всички останали във Великата септа на Бейлор... #RIPMargery


Самоубийството на Томен Баратеон. Кралят е мъртъв – да живее кралицата!


Церсей седна на Железния трон. Кралица без душа, която няма какво повече да губи...


Джон Сноу официално беше признат за син на Лиана Старк и Регар Таргариен. И то в момент, когато Вестерос има най-голяма нужда от здравомислещ, силен предводител срещу армиите на Нощния крал.


Уолдър Фрей срещна смъртта в лицето на Аря Старк. Какъв по-добър начин за героинята да се върне във Вестерос...


Денерис Таргариен отплава със своите кораби, армия и дракони към своя дом – Вестерос!


Варис прелетя разстоянието от Мирийн до Слънчево копие, за да подготви идването на Денерис. И то как! Сключвайки съюз с Тирел и Мартел... или поне с каквото е останало от тях.

 

Наред с всички събития, които ни представи сюжетът на The Winds of Winter, епизодът беше удоволствие също за очите и ушите. Режисурата на Мигел Сапочник беше изключително концентрирана върху всеки един детайл. Сцена след сцена виждахме логика в подредбата на събитията. А саундтракът на Рамин Джавади беше най-добрата музика в сериала до момента.

За съжаление, този финал ни раздели с някои изключително обичани (и мразени) персонажи, изиграни от брилянтни актьори като Джонатан Прайс, Натали Дормър, Дейвид Брадли и др. 

Сега Зимата дойде не само в сериала, но и извън него, тъй като предстои едно нелеко чакане на 7-ми сезон. А той обещава да бъде умопомрачителен!


Сподели.