7 години рок и метъл във Фрактура по ММ

Pinterest LinkedIn +

Тази неделя (26 юни) единственото специализирано предаване за рок и метъл музика в българският телевизионен ефир - Фрактура, навършва 7 години.

Денят на събитието съвпада с този, в който предаването традиционно се излъчва, и водещият Васко Катинчаров (фронтмен на Suffer H) ще отдаде дължимото и на двете. Следва кратко инфо и по двата повода:

В поредното издание на предаването, на 26 юни, премиерно ща бъдат излъчени клипове на Evergrey, Meshuggah и Gotthard, а традиционният концертен материал ще е посветен на блек метъл касапите Dimmu Borgir.

Акцентът в предаването ще бъде интервюто, което Megadeath дадоха за зрителите на ММ, като ще бъде излъчен и репортаж от концерта им в България.

**

Предаването Фрактура стартира в ефира на Телевизия ММ през месец Юни, 1998 година. Автор на името на предаването (избрано измежду "Нокаут", "Фрактура" и "Шрапнел"), сценарист и негов водещ от самото начало е Васко Катинчаров.

Форматът му е час и половина, наживо. След промени в началния час на предаването и за половин година - в дена, сегa то е позиционирано в неделя, в часовият пояс 22:00 – 23:30 ч. Структурата на Фрактура включва няколко рубрики: "Classic" е за рок песен, доказала се във времето; "Guest" – за интервюта с музиканти наживо в студиото; "Live", в която попадат концертни изпълнения ; "Net" – за представяне на Интернет страници в ефир и "News", от която зрителите научават най-актуалните новини от метъл сцената.

В началото на предаването, към зрителите се отправя въпрос с възможни отговори и в края му, някои от отговорилите правилно печелят билети за концерти, истински татуировки, дискове, пиърсинг, списания и други награди.

Специално за Фрактура, интервюта са давали всички гостували в България световни рок музиканти, между които: Slayer, Rob Halford, Soulfly, Anthrax, Destruction, Machine Head, Madball, Sodom, Helloween, Agnostic Front и много други.

Както Васко обича да казва: "Касапницата продължава..."
Сподели.