6 свежи подаръка за първа пролет

Google+ Pinterest LinkedIn +

Имаме повод за радост! По всичко личи, че тази година за пръв път от доста време насам ще имаме истинска пролет. Дотолкова бяхме свикнали зимата да прелива директно в дъждовно лято, че не можем да си намерим място от обзелата ни еуфория.

Традиционно пролетта е сезонът, в който разцъфва нов живот. Ето защо сме ви подбрали няколко супер интересни тематични подаръка, с които да зарадвате близките си или – какво пък – себе си. Великден по принцип не е празник, на който си разменяме дарове, но това да не ви притеснява.

яйце саксия

Започваме с нещо колкото великденско, толкова и пролетно – супер сладурски яйца с растения в тях. Ако се дразните от факта, че от яйцата излизат само пилета, играчки за сглобяване или омлети, вече можете да ги ползвате и като саксийки. Внимателно счупете горната част и изчакайте зеленината да израсне – предлагат се варианти с босилек (цена 21 лв.), лавандула (цена 21 лв.) и маргаритки (цена 21 лв.). Интересната джаджа е ръчно изработена в Япония, но в случая това не е кой знае колко впечатляващо – виж, ако бяха изработени по традиционния за яйцата метод, тогава щяхме да имаме новина.

картичка яйце

Ако към подаръците си имате навик да добавяте и картичка, тази е изключително подходяща за случая – картичка яйце (цена 5 лв.), като въпросното яйце е със скреч повърхност, под която се крие изненада. Няма да разкриваме каква...

Да допуснем все пак, че искате да се сдобиете с нови цветя, но по някаква причина не харесвате яйца. Фобия към овални предмети, може би? Не ви съдим – доста са коварни. А харесвате ли животни? В такъв случай със сигурност ще ви допаднат тези нестандартни мини саксии, наречени шипони.

шипони

Името звучи малко странно, но самите джаджи са напълно невинни и децата ви ще се влюбят в тях! Те представляват забавни керамични животни, които носят някакво растение на гърба си. По-интересното е, че се поставят на ръба на чаша, в която сте сипали вода. Впоследствие тя напоява зеленината, като се просмуква нагоре по опашката на животинката. Имате избор между маймунка (цена 25 лв.), която отглежда босилек; коте (цена 25 лв.), грижещо се за горски ягоди; и кученце (цена 25 лв.), помъкнало на гърба си кошница с детелини. И трите са много идейни и изобщо целият им замисъл е крайно готин.

кибрити със семена

След веганските яйца идва ред и на друг продукт, който не е точно това, което изглежда. Кибритът като цяло се използва за изгаряне на растения, основно тютюневи или... други, но конкретно тези са предназначени да създават, а не да унищожават. Всяка кутийка съдържа по десет броя клечки, които съдържат семена от различни растения. Забучете ги в подходяща почва, и скоро ще имате собствена градина за подправки. Имате избор между мента (цена 5 лв.), риган (цена 5 лв.), копър (цена 5 лв.) и босилек (цена 5 лв.).

връзки за обувки ягоди

Последните две идеи добавяме като резервен вариант, в случай че не сте си харесали нищо от изброеното дотук (което ни се струва малко вероятно, но все пак). За да поддържате пролетната тема, можете да се сдобиете със слушалки с формата на ягоди (цена 15 лв.), а ако го раздавате по-лоу тек – връзки за кецове (цена 10 лв.) с ягодов десен. И двата продукта биха били крайно полезни, ако ви се наложи спешно да се скриете в ягодова леха. Няма да навлизаме в подробности, но ни се е случвало и не е приятно без съответната дегизировка.

Надяваме се да ви е обзело радостно пролетно настроение и предварително се извиняваме на страдащите от сенна хрема за приповдигнатия тон. Допълнително ви препоръчваме да не се замисляте много-много по въпроса кое е първото: кокошката или яйцето, защото отговорът може да се окаже нещо странно (като жълт кантарион, например). И това, приятели, е изречение, което няма да прочетете никъде другаде, освен на тези страници!

Купи яйце с босилек ТУК

Купи яйце с лавандула ТУК

Купи яйце с маргаритки ТУК

Купи скреч картичка с яйце ТУК

Купи шипон маймунка ТУК

Купи шипон коте ТУК

Купи шипон куче ТУК

Купи кибритче с мента ТУК

Купи кибритче с риган ТУК

Купи кибритче с копър ТУК

Купи кибритче с босилек ТУК

Купи слушалки ягоди ТУК

Купи връзки за кецове ягоди ТУК

Сподели.