50/50

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 100 мин. Режисьор: Джонатан Ливайн. Сценарист: Уил Райзер. С участието на: Джоузеф Гордън-Левит, Сет Роугън, Анджелика Хюстън, Брайс Далас Хауърд, Ана Кендрик и др. Драма, комедия.

За филма:
 
Балансът между смешното и тъжното е едно от най-трудно постижимите неща в киното и именно той превръща "50/50" във филм, който си заслужава да гледате. Режисьорът Джонатан Ливайн ("The Wackness") си сътрудничи с дебютиращия като сценарист Уил Райзер, а историята е вдъхновена от собствената му битка с рака.

Главната роля е поверена на Джоузеф Гордън-Левит ("500 мига от любовта"), чийто комедиен талант познавате както от хитовия сериал "На гости на третата планета", така и от големия екран. В лентата той си партнира със Сет Роугън ("Позабременяла" и "Пол").

Непосредствено след световната си премиера, "50/50" се превърна в един от безспорните фаворити на публиката и критиците. Едновременно забавна и трогателна, лентата бързо успя да възвърне вложените в създаването й осем милиона долара и да се превърне в един от най-сериозните кандидати за Оскар.

Историята:

Адам Лърнър (Джоузеф Гордън-Левит) е двадесет и седем годишен жирналист, който е щастлив с красивата си приятелка Рейчъл (Брайс Далас Хауърд) и на пръв поглед има всичко. Когато Адам разбира, че е болен от рак и шансовете му да оцелее са 50 на 50, животът му се превръща в пълен хаос. Въпреки непрекъснатите опити на най-добрия му приятел Кайл (Сет Роугън), майка му (Анджелика Хюстън) и ентусиазираната, но неопитна терапевтка Катрин (Ана Кендрик), Адам преминава през множество трудности и се разделя с Рейчъл. 

Спечели билет за филма "50/50" с Avtora.com и Форум Филм България!!! 


Сподели.