5 забавни плажни занимания за активна морска ваканция

Pinterest LinkedIn +

Да си метнеш хавлията на плажа, да останеш толкова гол, колкото ти харесва, и да попиваш слънчевите лъчи и пръските от морските вълни с всяка своя фибра, е един от най-ефикасните и доставящи неимоверно удоволствие начини за релаксация през лятото. За динамичния човек обаче свободното време не е пълноценно изживяно без знимания, свързани с движение или с предпочитания спорт. И особено на морския бряг, където са налице перфектните условия за едни от най-забавните физически активности, включително такива, осъществими единствено тук. В следващите редове ще се спрем на пет от тях.

Започваме с възможно най-достъпната опция за подскоци на пясъка и в плитчините със задължителното условие да се практикува с приятели. Ако искате да го правите сами, вземете си бумеранг, но едва ли останалите обитатели на периметъра между две шамандури ще останат очаровани от решението ви. Нека го кажем така - бумерангът е самотно занимание. А фризбитo е неговата соушъл алтернатива.

Изберете размера на своето според възрастта на участниците в играта. Ако сред тях има деца, този дизайн е просто перфектен. Вярвате или не, не ви трябват стотици левове, за да започнете да практикувате мечтаното занимание - шнорхелинг, като крайна цел или междинна такава към дълбочинното гмуркане с кислороден апарат (скуба дайвинг). Едно от големите достойнства на комплекта, който ви предлагаме, е материалът, от който е направен визьорът на маската - нечупливо поликарбонатно стъкло (по-леката и безопасна алтернатива на стъклените визьори). Той включва още плавници, шнорхел и чанта с презрамка.

10 страхотни екстри към къмпинг оборудването за планината

Но да се върнем на хвърковатите занимания, защото морският бриз е нещо, което си заслужава да бъде впрегнато, ако не в платното на уиндсърфа, то в хвърчило. Не, не се шегуваме - хвърчилото несправедливо е разглеждано като детска играчка, докато всъщност е една от най-готините аналогови джаджи, които дължим на китайците и които не могат да бъдат подменени с виртуална реалност няколко хилядолетия по-късно.

Предимствата на този модел включват здрава конструкция от фибростъкло, издръжлива на падания, и система за сглобяване със силата на мисълта (е, добре де, почти).


И понеже все пак сме на морето, а кой ти стои все на сушата, имайки на няколко крачки от себе си гигантска, жива водна маса, грабвайте дъските и обратно във вълните, стига да не са прекомерно големи, тъй като този бодиборд е предназначен за жълт флаг. Впрочем ако смятате да влизат по-навътре, където вече няма да стигате дъното, можете да прибегнете до плавниците от предложения по-горе комплект.

Говорейки за екипировка, добре е да имате най-малкото горнище, за да избегнете ожулванията на кожата от дъската.

Купи бодиборд 100 M (38") Tribord от ТУК

Да бяхме го мислили, нямаше да се получи по този начин - за финал отново идва ред на отборно (фамилно) занимание - каякинг. Когато не е надут и е прибран в кейса си, този TRIBORD е достатъчно компактен, за да не ви таксуват с билетче, ако пътувате с него в градския транспорт (не че си представяме точно този сценарий).

Само за 10 минути същият този гумен свитък се превръща в близо 4-метрова лодка с 2+1 места (+1 е малка седелка, предназначена за дете или възрастен със също толкова компактни пропорции като тези на каяка), на чийто борд могат да се качат гребци с общо тегло 230 кг. Комплектът включва 3 финки, а греблата се закупуват отделно.

А ако предпочитате вместо към морския бряг да се отправите към планините, непременно вижте тези...

10 страхотни екстри към къмпинг оборудването за планината

Сподели.