5 урока за любовта от най-добрите

Pinterest LinkedIn +

Любовта не е лесна. Всъщност да обичаш си е цяло изкуство, особено ако искаш любовната ти история да не е с продължителността на филм.

Нейният живот зависи от толкова фактори, думи и действия, че определено можем да я поставим на първо място в списъка с житейските бъркотии.

Специалисти по интимните взаимоотношения обаче ни се притичват на помощ със списък на най-важните уроци за любовта, които трябва да усвоим, ако искаме да удължим срока й годност...

Ежедневно показвайте признателност и благодарност

Малките жестове са от изключително значение. Когато се чувстваме специални, важни и оценени от човека до нас, сме много по-щастливи във връзката си. Реплики като "Колко си секси" или "Уау, ти наистина си добър в това" правят чудеса! Съветът е на проф. Тери Орбуч от университета в Оукланд, който е автор на книгата "5 лесни стъпки, с които да превърнете брака си от добър в чудесен".

Никога не правете грешката да приемате партньора си за даденост

Не бива никога да забравяме, че всеки човек има своя предел на търпение и когато нуждите му остават дълго време незадоволени, той е все по-склонен да потърси това, което му липсва, другаде. Съветът е на терапевта Ирина Фирсщайн.

Давайте си почивка

"Постарайте се поне един ден в месеца да прекарвате далече един от друг. Тази глътка въздух ще ви презареди и ще добави още страст във връзката ви", категорична е Ейми Баглан, която е мениджър на сайт за запознанства.

Забравете за обвиненията

Никога не казвайте "Ти сгреши" или "Защо не направи това…". Не се фокусирайте върху конфликтните точки и недостатъците, а се научете да виждате най-вече хубавите неща.

Открийте мястото, където вашите цели съвпадат с тези на партньора ви, и градете там. Съветът е на проф. Шон Хоурън.

Не спирайте да се грижите за себе си

"Самонапускането" е един от най-големите проблеми във връзките. Според специалиста по връзките и създател на Inner Bonding Маргарет Пол можем да "напуснем" себе си в много области - финансова, емоционална, организационна, физическа или духовна. Погрижете се да не харчите неразумно, да разпределяте времето си така, че да ви остава време да се погрижите за външния си вид, постарайте се също да не зависите прекалено от партньора си - във всяко отношение. Поддържайте самостоятелността си - имайте своите интереси и хобита и не превръщайте връзката си във фикс-идея.

Сподели.