5 сутрешни ритуала, които ще променят живота ви

Pinterest LinkedIn +

Много голяма част от нашата реалност се формира от мислите, очакванията и вярванията ни.

Те, от своя страна, до голяма степен са закодирани в навиците, които ежедневно изпълняваме. Някои от тях следваме несъзнателно, но останалите можем да коригираме и променяме, така че те да са в състояние напълно да трансформират живота ни.

Според психолози ежедневните ритуали са едно от най-ефективните самозареждащи средства. Ето с кои от тях най-лесно може да промените живота си.

Благодарете

Да започнеш деня си с благодарност и признателност за хубавите неща, които се случват в живота ти, е нещо наистина зареждащо и изпълващо сърцето с радост. Този ритуал помага да изведем на преден план положителните неща, а не проблемите, разочарованията и болката. С подобна нагласа денят ви няма как да не е светъл и приятен, затова изпълнявайте ритуала всяка сутрин.

Правете списък с най-важните си задачи


Нека броят им да не надвишава три. Изберете ги така, че и трите да подпомагат дългосрочните ви цели. Примерно, ако една от големите цели в живота ви е да напишете книга, една от трите най-важни за деня задачи трябва да е написването на няколко страници от тази книга. Полезното на този ритуал е, че ви помага да се концентрирате първо върху истински важните за вас неща и не разпилявате енергията си.

Ставайте от леглото по-рано

Така ще разполагате с повече време както за изпълнение на сутрешните си ритуали, така и за занимания, за които не ви остава време през деня - като гимнастика, медитация, закуска, четене и всички онези неща, които обичате, но за които все не остава време.

Повишете настроението си с вдъхновяваща музика


Според специалисти слушането на музика, особено сутрин, оказва директно влияние на  настроението ни, зарежда ни емоционално и с нейна помощ даваме силен старт на деня си. Слушайте музика вкъщи и по пътя за работа всяка сутрин. Ще забележите ефекта веднага.

Практикувайте упражнението "Ки Гонг"

Според китайската философия Ки е силата на живота, а "Ки Гонг" е практиката, която ни учи как да я направляваме. Целта на това източно изкуство е постигане на хармония, здраве и дълголетие. Вижте във видеото упражнение, представено от Лий Холдън, което може да използвате за своя сутрешен ритуал.


Сподели.