5 нискокалорични напитки за детоксикация

Pinterest LinkedIn +

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага да се елиминират.

Някои детоксикиращи напитки също могат да помогнат за здравето на организма. Предлагаме ви пет здравословни напитки с естествени почистващи свойства, които е добре да включвате във всяко ядене.

Зелен чай


Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които съдържат катехини, а те помагат да се ускори обмяната на вещества в организма и подобряват стомашно-чревната перисталтика. 100 грама от зеления чай обикновено съдържат само 30 калории, които подобряват чернодробната функция. 

Сок от грейпфрут


Грейпфрутът е цитрусов плод, който е богат на антиоксиданти и фибри. Фибрите могат ефективно да подобрят храносмилателната система и помагат за премахване на токсините от тялото ви. 100 грама сок от грейпфрут съдържа само 33 калории.

Супа от тиква


Тиквата е богата на целулоза, която помага за детоксикация на организма ви. 100 грама тиква обикновено съдържат само 35 калории.

Бананов шейк

Със сигурност това е любима напитка на много от вас! И най-хубавото е, че колкото е вкусна, толкова е и полезна. Съдържащ само 82 калории, 100 грама бананов млечен шейк може да помогне на организма да изхвърли токсините от тялото. 

Лимонада


Лимонът е друг цитрусов плод, който е богат на витамин С, както и на антиоксиданти, които помагат да се изгарят повече мазнини. Лимонадата помага за подобряване на стомашно-чревната перисталтика и се грижи за храносмилателната ви система. В действителност 100 мл лимонада съдържат само 14 калории. 

Сподели.