5 лесни начина да се заредите с енергия

Pinterest LinkedIn +

Със сигурност се е случвало и на вас да се чувствате изцедени още от сутринта и дори след голямата доза кафе все още да се питате как ще избутате следващите 12 часа.

Една от причините да се чувстваме така (според компетентното мнение на американски психолози) е, че сме твърде сурови със себе си – лягаме си с телефона, не почиваме пълноценно и не осигуряваме достатъчно движение на тялото си. Всичко това вреди както на психическото, така и на физическото ни здраве, затова е време да вземем съответните мерки.

Предлагаме ви 5 лесни начина да върнете енергията в тялото си.

Заменете телевизията с разходка

Прибирате се вечер от работа и единственото, за което имате сили, е  да се излегнете на дивана и да гледате телевизия. Голяма грешка! Новините напрягат, късните екшъни – също. Не си го причинявайте. Излезте навън и се разходете, прочистете мислите си, подишайте свеж въздух и се отпуснете.

Избягвайте бързото хранене

Един от основните източници на енергия и здраве е храната, затова внимавайте какво включвате в менюто си. Избирайте такива продукти, които ще заредят организма ви с така необходимите витамини и минерали.

Не пропускайте сутрешната тренировка

Австралийско изследване доказа, че сутрешните упражнения увеличават в пъти тонуса ни, стимулират отделянето на хормона на щастието допамин и понижават драстично нивото на стреса.  Сред останалите ползи от сутрешната тренировка са ускоряване на метаболизма, подобряване на храносмилането и повишаване на имунитета.

Слушайте музика

По-скоро не спирайте да слушате музика! Редица изследвания показват, че музиката играе изключително важна роля в живота ни. Доказано е, че около 30-минутно слушане на класическа музика преди лягане подобрява значително качеството на съня. От друга страна, слушането на тонизиращи песни сутрин ще ви зареди позитивно и денят ви ще започне наистина зашеметяващо.

Пийте вода

Не спирайте да хидратирате организма си и подхождайте към това със същото внимание, с което се отнасяте и към храненето. Недостигът на вода затруднява работата на главния мозък и намалява способността ни да се концентрираме. Добре е също да знаете, че водата улеснява храносмилането, помага в отслабването и се грижи за външния ни вид. Затова не лишавайте организма си от вода.

Сподели.