5 фентъзи любовни романа, които книжарница Загадката препоръчва

Pinterest LinkedIn +

Ние жените сме луди по романтичните четива. И не случайно - там можем смело да си помечтаем за мъжа - мечта, неземно красив и атлетичен, да изпитаме чувства, които в реалния живот не са почти невъзможни, да се поставим в безопасна среда, въпреки напрегнатото действие и смразяващите ситуации, да помечтаем на спокойствие и ако може всичко това да е приказно и мистериозно. Реших да направя едно независимо проучване и се допитах до онлайн книжарница Zagadkata кои романтични фентъзи книги покриват критериите, които изброих в началото. Само да вметна, че това ми е любимата книжарница, защото екипът винаги ми препоръчва книги, които реално са чели. С други думи - проверено. Освен това има намаление на новите книги, доставката е евтина и бърза.

Но, нека да не ви държа в напрежение. Ето любовните книги, които с удоволствие прочетох и сега ще ги споделя с вас.

  1. Възраждането на Атлантида от поредицата Воините на Пойседон на Алиса Дей. Една гореща любов между жена със свръхестествени способности - Райли Доусън и принца на Атлантида - Конлан. Накратко за книгата: Конлан има мисия да върне тризъбеца, който е откраднат от бога на морето. Освен задачата, която го кара да излезе на повърхността, има и друга причина да го направи - призован е от една странна жена, чиято мисловна дарба е присъща само на атлантите. Райли е емпат - има способността да чете мисли и да усеща чуждите емоции. Конлан е завладян от горещото си желание по нея. Той е дал обет на Пойседон - да не пожелае никога смъртна жена. Между двамата пламва страстна и забранета любов. Той трябва да се бори  както срещу собствените си емоции, така и срещу шиптърите - кръвожадни върколаци, които искат тризъбеца. В хода на събитията, читателят ще усети много емоции. В книгата има всичко - романтика, секс, приказно красиви герои в приказен свят, зли сили, битки, размяна на мисли, усещане на чужда енергия и мисли. Дали Конлан и Райли ще останат заедно, дали ще победят врага, дали ще вземат тризъбеца. Прочетете книгата, няма да съжалявате. Книгата е доста стара и трудно ще я намерите в наличност. Може да я прочетете безплатно  в Читанка.

  2. Огнена звезда от поредицата Пазителите на Нора Робъртс. Отново много силна книга. Нора Робъртс е решила да промени жанра и се изживява и като писател на романтично фентъзи. И между другото й се удава. Тя е майстор на любовните романи, но в поредицата Пазителите, умело съчетава романтиката с паранормалното и приказното. Накратко за книгата. Преди много време се родила кралица. Нейните орисници - богини, три сестри  я дарили с три подаръка - три звезди, с които да управлява света с любов, светлина и мъдрост. Четвъртата сестра била зла и не била поканена на събитието. Ядосана тя направила зла магия на новородената кралица - пожелала един ден звездите да паднат от небето и тогава злото да властва над света. Вече в наши дни шест човека се събират уж случайно, защото всъщност те са Пазителите на звездите и имат задачата да ги намерят и да ги върнат на местата им. Саша Ригс има свръхестествени сили, тя е ясновидка. Има странни видения, които я водят  към останалите от екипа. Вижда вълчица, русалка, вещер и още много странни неща, които не може да си обясни. Вижда и странни места, битки. Но, нещото което я измъчва е, че в съня си обича мъж, който не е този за който се представя. Изживяват една страстна и невероятна любов. За съжаление всичко е само сън. В един момент събитията, които е виждала в мислите си започват да се случват наистина. И не само това, хората от сънищата й стават реални. Очакват я много изненади, защото тя е един от Пазителите, а в екипа й има доста странни екземпляри. Дали ще изживее любовта наистина? Ще разберете, ако прочетете книгата.

  3. Кръвта на Зевс на  Ейнджъл Пейн и Мередит Уайлд. Една книга от колекцията “Паранормална романтика”. Отново любителите на еротичните преживявания ще са очаровани. Тук има демони и хора, красиви и смъртоносни. Няма как да не се влюбите в тях. Накратко за книгата. Кара Валари е демон, който много скоро ще трябва да поеме по тъмния път. Тя е студентка и обича да чете класически романи. Трудно успява да овладее тъмната си страна, въпреки огромните усилия. Професор Максимус Кейн е наясно с тъмната страна на демоните, имал е травмираща случка в детството, която е променила изцяло живота му. Оттогава самоконтролът е станал целта на съществуването му. Но виждайки Кара, сърцето му затуптява бясно, вече не може да контролира нито емоциите си, нито желанията си. Дали ще бъде с Кара? Дали тя няма да е отговорът на вечния му въпрос “Как да се пребори с тъмната страна”. Прочетете книгата и ще разберете. 

  4. Змия и гълъб на Шелби Махур. Една интересна книга за вещици и ловци. Църквата гони вещиците. Дали може да съществува свещен брачен съюз между вещица и ловец, който иска да я убие? Дали може да пламне любов между врагове? Накратко за книгата. Лу е вещица, която се е отказала от истинската си същност, избягала е от своите и преживява с каквото намери. Бягайки от майка си, Лу се отказва от магията. Рийд е капитан на ловците и неговото мото е “Да не остане и една жива вещица”. Съдбата е решила да пресече пътищата на двамата. Дали Лу ще продължи да бъде обикновена жена, дали Рийд ще устои на набезите на Църквата? Вижте какво ще стане...

  5. Поредицата Проклятие за мрак и самота.  Уникално четиво, нов прочит на красавицата и звяра. Накратко за книгите. Върху принц Рен има проклятие. Трябва да изживява една и съща година, когато е бил на 18 години. Превръща се отново и отново в чудовище, което унищожава всичко по пътя си и кралството му едва оцелява. Единствено любовта може да го спаси. Харпър страда от церебрална парализа, тя е единствения човек, който му помага за всичко, когато е чудовище. Впоследствие проклятието е развалено, но върху царството му тегне нова беда. Дали Рен е наследник на трона?

Ще се радвам да споделите в коментарите кои са вашите фаворити от любовното фентъзи и защо.

P.S.
Вземете книги с 15% намаление с промокод 15OFF, важи за всички книги, които не са в текуща промоция. Промокодът може да се ползва еднократно!


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.