5 ефективни стратегии, с които да постигнем мир с тялото си

Pinterest LinkedIn +

"Да се влюбиш в себе си – това е началото на една доживотна любов", е казал Оскар Уайлд и ние го аплодираме горещо за тези думи, тъй като именно това е начинът да постигнем мир със себе си.

И ако не са ви чужди мисли като "Не се харесвам" или "Искам да приличам на…", то тази статия е точно за вас. Изпробвайте следващите 5 стратегии, за да се заобичате отново – такива, каквито сте!

Опознайте се добре

Задържайте се повече пред огледалото, разглеждайте се внимателно, опознайте всеки детайл от тялото си. Опитайте се да го почувствате и не се отказвайте при първата вълна дискомфорт. Опитайте отново, колкото пъти е необходимо. С времето ще става все по-лесно и ще се чувствате все по-удобно в кожата си.

Отдайте на тялото си нужното уважение

Отнасяйте се към своята "физическа обвивка" с повече респект – все пак тя ви служи и ще го прави още години напред. Грижете се за тялото си, доставяйки му необходимите полезни вещества и се старайте да не му липсва нищо. То ще ви се отплати. А когато се почувствате комплексирани или недоволни от тялото си, излейте емоциите си писмено. Правете го винаги, когато имате нужда – ще се убедите сами колко полезно е това.

Харесайте си ден от седмицата, в който да се глезите

Не се лишавайте от малките удоволствия като шоколад, топла вана, чаша вино или един ден мързелуване. Създайте си традиция – изберете ден от седмицата, в който да правите само неща, които ви носят наслада.

Спортувайте или започнете да практикувате йога

Доказано е, че спортът и йогата са най-добрите начини за поддържане на перфектната хармония между душата и тялото. Благодарение на тях постигаме вътрешен мир, който ни е така нужен в лудото ни ежедневие.

Не съдете

Към всичко се отнасяйте с разбиране и смирение. Не съдете – нито себе си, нито хората около вас. Негативните емоции и мисли са токсични най-вече за вас. Старайте се да задържате само положителните мисли, отрицателните просто изхвърляйте от съзнанието си. Осигурявайте си ежедневно 10 минути самота и използвайте времето за разговор със себе си. Това ще ви донесе огромно спокойствие.

Сподели.