5 чудеса, които водата прави с тялото ни

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли, че през живота си изпиваме около 60 хиляди литра вода? Че водата напуска стомаха ни 5 минути след като сме я изпили? Че здрав човек може да изпие 48 чаши вода на ден?

Че до времето, в което се почувстваме жадни, тялото ни вече е загубило 1 процент от  водните си запаси? А знаете ли, че човешкият мозък се състои от приблизително 85 процента вода? Не е проблем, ако не знаете всичко това.  Единственото, което трябва запомните, е, че е абсолютно задължително да не лишавате организма си от вода, защото тя наистина върши чудеса.

За да отслабнете, пийте вода

Ако се опитвате да отслабнете, заложете на водата. Само час след изпиването на чаша студена вода метаболизмът се ускорява с повече от 20 процента.  Освен това обаче водата потиска апетита и съдейства за изхвърлянето на токсините от тялото.

За да се заредите с енергия, пийте вода

Ако се чувствате изцедени и изтощени, просто увеличете количеството вода, което изпивате дневно. Една от най-често срещаните причини за умората е именно дехидратацията. Освен изтощение тя причинява и главоболие, затова, преди да посегнете към лекарствата, първо изпийте чаша вода.

За красива кожа пийте вода

Водата допринася за намаляване на бръчките и помага лицето да изглежда по-младо. Водата е основна съставка за функционалност на натуралния крем за лице. Тя почиства мръсотията, ускорява кръвообращението и връща блясъка на кожата.

За здрави бъбреци пийте вода

Една от основните причини за бъбречните заболявания се дължи на факта, че хората, включително и децата, не пият достатъчно вода. Водата топи солите и минералите в урината, които образуват кристали, известни като камъни в бъбреците. Те не могат да се образуват в разредена урина, така че, за да намалите риска, пийте много вода.

За да овладеете стреса, пийте вода

Около 70 до 80 процента от мозъчното вещество е вода. Ако сте дехидратирани, тялото и умът ви са в състояние на стрес. Ако изпитвате жажда, вашият организъм вече е леко дехидратиран. За да остане нивото на стрес в долната граница, дръжте винаги чаша вода на бюрото си или носете бутилка с вода навсякъде с вас.

Сподели.