4smarts Universal VR Glasses – виртуална реалност на върха на носа ви

Pinterest LinkedIn +

В миналото писателите фантасти ни обещаваха, че в наши дни вече ще живеем във виртуална реалност. Забавното е, че на практика се оказаха прави – но не и по начина, по който си го представяха те.

Днес е напълно възможно да "живееш" изцяло онлайн. Във виртуалното пространство можеш да водиш всичките си разговори, да вършиш цялата си работа, дори да поръчваш храна, така че изобщо да не ти се налага да си подаваш носа във физическия свят. Не казваме, че е препоръчително или здравословно, но е възможно.

И все пак нещо липсва... Не можеш напълно да се потопиш във виртуалната среда, ако всеки поглед извън екрана те връща в реалността. Във виртуалния свят не би трябвало да има екрани – той просто съществува и толкова. И за това има решение – благодарение на технологиите, за добро или за зло, истинската VR е на една ръка разстояние.

Вероятно сте чували за очилата за виртуална реалност Oculus Rift или Project Morpheus на Sony. Вероятно също така искате един чифт. Разбира се, че искате – въпреки че са безбожно скъпи и има голяма вероятност да ви докарат умопомрачително главоболие, притегателната сила на Матрицата е твърде силна.

4smarts Universal VR Glasses Spectator

Всъщност, дори да имате необходимите средства, пак трудно ще се сдобиете с шлемовете - портали към онлайн света. Повечето не се продават изобщо, или поне не масово. Това обаче не означава, че не можете поне да надникнете във виртуалното пространство – чрез една проста и доста евтина джаджа, наречена 4smarts Universal VR Glasses Spectator (цена 59 лв.).

Не искаме да ви заблуждаваме – това не са истински VR очила, сходни с Oculus например. Те са доста по-опростени и работят на различен принцип. Накратко, това е платформа, която превръща вашия мобилен телефон в прозорец към виртуалната реалност. Прави го по абсолютно базов начин – като поставя смартфона пред очите ви.

Наистина, това е всичко – взимате телефона си и го поставяте в специалното отделение на визьора, а след това си го нахлупвате на главата. Преди това е необходимо да сте инсталирали някое приложение за VR от App Store или Google Play. На пръв поглед това изглежда тъпо. След като ги тествате обаче, може би ще останете с малко по-различно впечатление…

4smarts Universal VR Glasses Spectator

Очилата са с доста универсален размер и позволяват използването на телефони с екран от 3.5” до 5.7” – на практика всички популярни модели в момента. Тяхното собствено тегло е 250 гр., тоест заедно с телефона ще трябва да държите на главата си под половин килограм. Не препоръчваме да ги ползвате супер продължително време, но, колкото да видите що е то VR, са перфектни.

Според едно популярно мнение виртуалната реалност ще затрие човешката раса. Когато всички се потопим в собствен свят, където всичко е идеално, няма да имаме никакъв стимул да се връщаме в реалността и да правим такива досадни неща като къпане, ядене или секс. Сега имате възможност сами да тествате тази хипотеза! Ако вземете, че изчезнете, обадете ни се, че да бъдем по-внимателни.

Купи 4smarts Universal VR Glasses Spectator ТУК

Сподели.