4 полезни метода за запазване на здравия вид на ноктите

Pinterest LinkedIn +

Красивият маникюр е приоритет на всяка дама. Още от ранна възраст момиченцата, подражаващи  на майките си, обичат да си лакират ноктите. Но до какво води постоянното им третиране на по-късен етап през годините и какво да направим за запазването на техния красив, здрав вид?

Гел-лак

Гел-лаковете са едно идеално решение за слабите и чупливи нокти. Дори и при по-здравите изкушението да имате поне 15 дни перфектен маникюр е голямо. Това е една много добра алтернатива на обикновения маникюр, която спестява много време и ангажименти. Честата употреба обаче може да отслаби структурата на нокътя и да доведе до чупливост.

Обикновен маникюр 

За да избегнете този ефект, правете почивки на определен интервал от време. Оставяйте за кратко плочките да починат и да подишат. Ако решите да използвате обикновен лак, задължително нанасяйте основа. Тя носи със себе си няколко ползи: 

  1. Предотвратява оцветяването на нокътната плочка. Нанасянето преди цвета гарантира запазването на естествения вид на ноктите. Това същевременно ще улесни поддръжката им и следващото нанасяне на лак.
  2. Заглажда неравностите – каквито и забележки да имат ноктите по своята повърхност, основата ще ги заглади и ще спомогне за перфектното нанасяне на следващия пласт. Това гарантира перфектния вид на маникюра.
  3. Заздравяване – освен горепосочените екстри, в добавка ще се радвате на по-здрави нокти благодарение на многофункционалността на основата.
  4. Издръжливост – въпреки че се нанася преди лака за нокти, тя способства за увеличаване на неговата издръжливост. Топ лакът също е задължителен в тази връзка. Освен на непокътнат цвят ще се радвате на блясък много по-дълго.

 

Кожички

Тяхното отстраняване винаги е било противоречив въпрос. Повечето специалисти препоръчват кожичките да се избутват деликатно навътре и да се третират с омекотяващи емулсии, които способстват за тяхното прибиране. Ако има начин, избягвайте изрязването. Честотата на процедурата ще ускори техния растеж. Така ще започнат да изглеждат по-грубо.

Има и природни средства, които ще доведат до тяхното омекване, като зехтин например. Независимо какво ще решите да използвате, намазването им след завършване на маникюра ще ви радва с красиви, нежни и почистени нокти.

Пилене

Не бъдете твърде агресивни в изпиляването на ноктите. По-нежните от тях биха могли  да се разцепят. Заложете на фини пили, които няма да нарушат структурата. Оформяйте само в една посока и действайте нежно. Двупосочните движения, ножиците и нокторезачките могат да доведат до разслояване на нокътната плочка. Възстановяването ù след това не е възможно и ще трябва да изчакате да израсте отново.

Източник: Козметичен онлайн супермаркет За човека

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.