37 смешни и поучителни истории в "Да оцелееш като родител 2"

Pinterest LinkedIn +

Две години след издаването на книгата "Да оцелееш като родител" Елисавета Белобрадова и Красимира Хажииванова от сайта "Майко мила!" са готови с нейното продължение – "Да оцелееш като родител 2".

Втората част на родителския наръчник включва текстовете на Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова, Йоана Станчева, Оля Антонова, Аксиния Генчева, Илиян Любомиров, Александър Миланов, Ралица Попгеоргиева, Ангелин Балсамаджиев и Захари Карабашлиев. Книгата представя по забавен начин обичайните тревоги и вълнения, през които бъдещите и настоящите родители преминават.

В "Да оцелееш като родител 2" читателите ще разберет как оцелява самотната майка на три деца, как се преживява хроничната умора, какво е да имаш "различно" дете и защо да чуеш, че си болна, понякога е най-хубавото нещо на света.

Сред останалите теми в наръчника са:

• Как да разберем дали сме бременни, или не сме
• Кои са петте начина да кажем на мъжа, че ще става баща
• Как да идем на маскено парти, ако сме бременни
• Проблем ли е секс по време на бременност
• Кои са недопустимите състояния за водене на дете на детска площадка
• Как да разговаряме с четиригодишно
• Бърз наръчник по средно образование
• Как да оцелеем по време на родителската среща – арена за излагации

Елисавета и Красимира стигат до следния извод: "Накрая няма да ни остане нищо друго освен да си кажем, че каквото и да се случва, все пак важното е да сме здрави и да се грижим за себе си, за да може и другите около нас да са добре. Защото това е то да си родител – едно безкрайно приключение, в което има от всичко по малко – и смях, и тъга, и болка, и радост. Но всичко винаги си заслужава и не бихме го заменили за нищо на света. Стискаме зъби и продължаваме напред!".

Тези и още много съвети и истории са събрани в книгата "Да оцелееш като родител 2".
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.