37-годишният Тейт Стивънс от Мисури спечели втория сезон на U.S. The X Factor

Pinterest LinkedIn +

Стивън Ийтингър, представящ се с името Тейт Стивънс, спечели втория сезон на U.S. The X Factor, с което си осигури звукозаписен договор на стойност $5 млн., собствено музикално видео, спонсорирано от Pepsi и изява на церемонията на Grammy 2013.

37-годишният кънтри изпълнител, работещ (до преди участието си в The X Factor) като работник към общинската служба за пътна инфраструктура на градчето Белтън в Мисури, победи на финала на шоуто 13-годишната бродуейска актриса Carly Rose Sonenclar и момичешката банда Fifth Harmony, съставена от пет изпълнителки на възраст между 15 и 19 години.

Ментор на Стивънс, който избра песента Tomorrow на Крис Йънг за представянето си на големия финал, бе L.A. Reid. Освен него на съдийската скамейка през трите месеца, в които шоуто бе на екран, се трудиха Деми Ловато, Бритни Спиърс и създателя на този музикален формат – Саймън Кауъл.

Привличайки 9,66 млн. зрители на честотите на Fox, финалът на U.S. The X Factor стана най-гледното телевизионно предаване в САЩ на 20 декември. Няколко от по-ранните епизоди на формата постигнаха същия успех, като най-гледан бе този от 20 септември (Auditions 4), гледан от 10.15 млн. души.

Сподели.