3000 подскачаха за 3-ти път със Soulfly

Pinterest LinkedIn +

Снощи, 24 февруари, метъл бандата Soulfly предвождана от култовия фронтмен Макс Кавалера (Max Cavalera) разлюля здраво столичния студентски град.

Концертът състоял се във вездесъщата зала Христо Ботев събра около 3000 почитатели на тежката музика, които бурно приветстваха любимците си за трети пореден път в България.

Кавалера и компания излязоха на сцената малко след 21.30 часа и в продължение на час и половина забиха яко както парчета от новия албум, така и по-стари, а също и хитове от предишната група на Макс, Sepultura.

Преди Soulfly на сцената се изявиха Linea 77, които показаха защо са толкова нашумели при все че са италианци.  С двама вокалисти, Linea 77 свириха не толкова модерен в страната ни метъл, който на моменти наподобяваше мелодична смесица от ню метъл и метълкор.

Въпреки че Linea 77 бяха приети радушно, публиката полудя едва когато на сцената се появиха четиримата музиканти от Soulfly.

Oще с първите акорди се заформи мощно пого, което не спря до края на сетлиста на Кавалера и компания. Soulfly разходиха феновете си из всичките си албуми, като не пропуснаха да изпълнят и няколко емблематични за Sepultura песни, начело с култовата Roots Bloody Roots.


Bobby Burns (Soulfly) по време на концерта на Soulfly в София Снимка: Avtora.com

Темпото на концерта се променяше ту от монотонна мощна вълна от китари, барабани и рев, до очаквани изригвания в които на човек можеше да му се стори, че и стените на залата подскачат в такт.


Marc Rizzo (Soulfly) по време на концерта на Soulfly в София Снимка: Avtora.com


Към средата на концерта, бандата направи типичното изпълнение с традиционни бразилски барабани, последвано от излизането на сцената на доведения син на Макс Ричи.

Под мощни възгласи и високо вдигнати потни ръце Soulfly завършиха шоуто си с едно от най-старите си парчета Eye For An Eye.


Max Cavalera по време на концерта на Soulfly в София Снимка: Avtora.com

Концертът на Soulfly беше част от световното им турне Dark Ages Tour, в подкрепа на петия им албум, Dark Ages, излязъл през есента на 2005 г. и често определян от заклети метъл фенове като най-добрия в кариерата на групата досега.

Визитата на Soulfly в България беше организирана от DS Music.

Сподели.