"300" с най-много номинации за MTV Movie Awards

Pinterest LinkedIn +

Епичният филм "300" изпревари лентата "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца", получавайки с една номинация повече от лентата на режисьора Гор Вербински (Gore Verbinski) в тазгодишните Филмови награди на MTV (MTV Movie Awards).

И двата филма обаче ще се борят в едни от най-ключовите категории като "Най-добър филм", "Най-добра главна роля" и "Най-добра роля на злодей". За престижната титла "Най-добър филм" към борбата се присъединяват и "Blades of Glory", "Борат" и "Мис Слънчице".

Номинаците си филмът "300" печели благодарение на Джерард Бътлър (Gerard Butler), който ще се бори за "Най-добра главна роля", Лена Хедей (Lena Headey), която ще се състезава за "Най-добър дебют", както и на Родриго Санторо (Rodrigo Santoro), номиниран за приза за най-добре изигран злодей.

Тази година в категорията за дебют има и две изненади. Сред номинираните са младите актьори Джейдън Смит (Jaden Smith) - синът на Уил Смит (Will Smith), който му партнира в "Преследване на щастието", както и малката Абигейл Бреслин (Abigail Breslin) от "Мис Слънчице".

Домакин на 16-те годишни награди ще бъде комедийната актриса Сара Силвърман (Sarah Silverman), а церемонията за пръв път ще бъде излъчена на живо на 3 юни от "Gibson Amphitheatre" в Лос Анджелис.

Списък с номинираните за тазгодишните Филмови награди на MTV може да видите тук!
Сподели.