3 съвета за красиви и здрави нокти

Pinterest LinkedIn +

Красивият маникюр е кауза, за която си заслужава да се борим.

Но как, ако ноктите ни са изтънени, чупливи и сухи? 

На първо място е важно да се знае, че ноктите до голяма степен отразяват здравословното ни състояние. Някои от основните причини за чупливи нокти са недостигът на минерали и витамини, различни заболявания, странични ефекти от медикаменти и ниско ниво на естроген в организма.

Предлагаме ви 3 трика, с които да постигнете здрави и красиви нокти, за които винаги сте мечтали.

Масажирайте ноктите с растителни масла

Най-подходящи са бадемовото и маслиновото масло. Вземете памучен тампон и капнете върху него няколко капки от маслото. С тампона масажирайте всеки нокът по минута-две ежедневно.

Втривайте в ноктите лимонов сок със зехтин

Необходими са ви само една чаена лъжичка зехтин и няколко капки лимонов сок. Приготвяйте сместа непосредствено преди да я използвате. Всяка вечер преди лягане я втривайте с нежни движения в ноктите си, след което я оставете да действа през цялата нощ.


Нахранете ноктите

Красивите и здрави нокти изискват да бъдем внимателни с храната, която консумираме. Добавете едно твърдо сварено яйце, чаша прясно мляко, сирене, риба и ядки към ежедневното си меню. Тези храни ще задоволят нуждата на организма от цинк, който е изключително важен за здравето на ноктите, косата и кожата.

Сподели.