3 съвета за избор на детски есенно-зимни дрешки

Pinterest LinkedIn +

Преходът от летния към есенно-зимния период може да бъде труден за всички нас. Най-вече за децата, които са податливи на по-суровите климатични условия. Една от най-честите дилеми на родителите е изборът на подходящо детско облекло за всеки сезон. Често у нас възниква въпросът „На какво да обърнем внимание при избора си? Каква материя да изберем, или как да не сгрешим размера на дрехите?“.

Защо е важно какви детски дрешки избираме за хладните месеци?

Важно е да обмислим добре какви есенни и зимни тоалети ще закупим на малките, защото не всичко е само красив дизайн. Определено облеклото им трябва да е топло, удобно и да не ограничава движенията им.

Какво значение има материята?

Основата в едни висококачествени бебешки и детско-юношески облекла е материята. През есенните и зимни дни времето може да бъде много променливо. Ако децата ни са активни и обичат да прекарват времето си на открито, през есенните и дори зимни дни, трябва да се уверим, че дрехите им са топли и удобни. Важно е да запомним, че плътните тъкани не винаги са най-добрият избор. Струва си да проверим етикетите и описанията на продуктите, за да изберем най-доброто облекло. Памук, вълна, полар и непромокаемите материали са най-добрите материи за детски дрехи, по време на дъждовните дни, придружени с вятър. Трябва да избягваме акрила, който е изкуствен и не e дишащ, и често имитира памук. 

Магазин за детски дрехи

Как да изберем най-подходящия размер?

Клиентите често имат допълнителни въпроси по време на пазаруването си, свързани с марките и най-вече размера на детските дрехи, без значение дали пазаруват онлайн или във физическия магазин на Kidsfashion.bg. Някои казват, че такива тоалети трябва да са добре вталени, докато други казват, че те трябва да са малко по-големи. И така, какво да изберем? Смятаме, че е по-добре да купуваме малко по-големи дрехи. Например, ако не можем да си позволим две якета за зимата, то тогава по-дългото яке може да се окаже чудесен избор, защото бебетата и децата растат бързо. 

Какво е “капсулен гардероб” и защо е тренд?

Капсулните гардероби са изключително популярни, и то не само за есенните и зимни аутфити, които предполагат повече комбинации. Те са свързани с личния стил на момичетата и момчетата, но също така са по-внимателен и устойчив начин да мислим за облеклото. Бързата мода и нашата консуматорска култура ни мами да вярваме, че трябва да притежаваме всичко и резултатът е претъпкан гардероб, пълен с дрехи, които може никога да не облечем. Капсулните гардероби ни карат да мислим повече за това, дали наистина имаме нужда от безброй тениски, панталони и поли. Много по-практично е да купим две оригинални рокли, отколкото пет  роклички, които малките няма да облекат никога. „Купувайте по-малко, носете повече и намерете високо качество“ – това е мотото тук. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.