3 години затвор за американеца, разпространил песни на Guns 'N' Roses

Pinterest LinkedIn +

Три години затвор и глоба от 250 хиляди долара грозят американеца Кевин Когил (Kevin Cogill) в случай, че бъде осъден за разпространение на песни от новия албум на Guns 'N' Roses в интернет. По време на предварителното изслушване на 20 октомври в Лос Анджелис, блогърът се обяви за невинен.

Ако музикантите от Guns 'N' Roses предявят граждански иск срещу калифорниеца Когил, глобата може да достигне до 150 хиляди долара за всяка песен, незаконно разпространена в интернет.

"В миналото подобни престъпни прояви оставаха безнаказани", коментира прокурорът Craig Missakian. "В днешно време обаче, те са серизно нарушение на закона", допълни юристът.

Все още не е ясно за коя дата ще бъде насрочен процесът срещу 27-годишния американски блогър. Междувременно, музикантите от Guns 'N' Roses отказаха да коментират престъплението, докато тече разследване по случая.

Кевин Когил беше арестуван през месец август 2008 г. по подозрения, че е разпространявал в интернет песни от новия албум на Guns 'N' Roses - "Chinese Democracy". Когил е качил на собствения си блог 9 от все още неиздадените официално композиции на групата.
Сподели.